Fokozatosan egyre melegebb lesz a jövő héten

  • MTI
  • 2021. január 31.

Lokál

15 Celsius-fok is lehet. 

 

A következő napokban a havas tájakon komolyabb mínuszok is lesznek, de aztán fokozatosan melegszik az idő február első hetében, néhol akár 15 fok körüli csúcsértékek is várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

  • Hétfőn a Dunántúl nagy részén és az Északi-középhegységben általában több órára kisüt a nap, délkeleten, keleten inkább felhős idő lesz a jellemző. Kezdetben főként a Tiszántúlon több helyen számítani lehet hószállingózásra, havazásra, a délkeleti határvidéken havas eső, ónos eső is előfordulhat. Délután már ott sem valószínű számottevő csapadék. Estétől több helyen köd képződhet. A leghidegebb órákban általában mínusz 7 és 0 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, de a havas, kevésbé felhős, szélvédett részeken akár mínusz 12 fokig is lehűlhet a levegő. Napközben 0 és 5 fok közötti értékek várhatók.
  • Kedden hajnalban helyenként köd képződhet, máshol általában gyengén vagy közepesen felhős ég mellett többórás napsütés várható. Legfeljebb kevés helyen fordulhat elő csapadék, ott is csak jelentéktelen mennyiségű. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 6 és 0 fok között alakul, de a kevésbé felhős, havas részeken jóval hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet plusz 2 és 8 fok között várható.
  • Szerdán szórványos jelleggel - főleg az ország északi felében - valószínű eső, zápor, éjszaka az Északi-középhegységben gyenge ónos eső sem kizárt. A szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és plusz 3, a maximumhőmérséklet általában 7 és 13 fok között alakul, de az Északi-középhegységben hidegebb is lehet.
  • Csütörtökön a több-kevesebb napsütés mellett főleg az ország északi felében alakulhat ki elszórt jelleggel kisebb eső, zápor. A szél megélénkül, többfelé meg is erősödik. A leghidegebb órákban 0 és plusz 8, napközben plusz 6 és 16 fok között alakul a hőmérséklet, északkeleten lesz a hűvösebb, nyugaton az enyhébb idő.
  • Pénteken elszórtan várható kisebb eső, futó zápor. A minimumok 0 és plusz 5, a maximumértékek jellemzően plusz 6 és 12 fok között alakulnak, de északkeleten hidegebb is lehet.
  • Szombaton szórványosan valószínű eső, zápor, északkeleten havas eső, hó sem kizárt. A szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet többnyire plusz 5 és 12 fok között alakul.
  • Vasárnap szórványosan várható eső, zápor. Megélénkül, helyenként megerősödik a szél. A leghidegebb órákban 0 és plusz 7 fok között lesz a hőmérséklet. Napközben plusz 4 és 14 fok között alakulnak a csúcsértékek, északkeleten lesz a hűvösebb, nyugaton az enyhébb idő.

 

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.