Grazban el lehet sörözni a megmaradt schillinget

  • narancs.hu
  • 2023. július 29.

Lokál

Az osztrák alvóschilling-készlet huszonegy évvel az euró bevezetése után még 6,9 milliárd. 

2001-es áron és osztrák schillingért is ad sört Robert Grossauer grazi vendéglátós és sörfőzde-tulajdonos. Egy korsóval 37 schillingért csapol, ami átszámítva 2,7 euró – írja a napi.hu.

Ez marketingfogás, amelyet az infláció és a hőség ellen alkalmaz a grazi vállalkozó, és a jelek szerint beválik.

Az akcióban való részvételhez az kell, hogy a vendég tényleg készpénzben, schillingben fizessen. Kártyával nem lehet igénybe venni a kedvezményt.

A schillinget 1924-ben vezették be Ausztriában, közös pénzünket, az osztrák-magyar koronát váltotta. 2002-ig használták, akkor vezették be az eurót. A régi pénzt jó ideig be lehetett váltani, de ezt nem mindenki tette meg. Az ottani nemzeti bank számításai szerint Ausztria alvóschilling-készlete 2022. december 31-én 6,9 milliárd volt. Ez 499 millió eurónak felel meg, illetve 180 millió korsó grazi akciós sörnek. 

A hivatalos átváltási árfolyam szerint egy euró 13,7603 schilling.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk