Hatalmas kőtömb esett le az új Puskás Aréna homlokzatáról

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 28.

Lokál

Az üzemeltető tagad, de az esetet fotó bizonyítja, az épületen pedig számos rögzítéssel kapcsolatos problémát találtak.

Novemberben adták át a 190 milliárdos Puskás Arénát, amelyen jelenleg felülvizsgálati munkálatokat végeznek. A 24.hu információi szerint azért, mert egy hatalmas kőtömb esett le az épület homlokzatáról, ám ezt a stadion üzemeltetője (Nemzeti Sportközpontok) tagadta.

A 444.hu fotókat is szerzett a lezuhant kőtömbről, amin jól látszik, hogy egy ember nagyságú betondarab vált le a homlokzatról. A portál megkérdezte a Nemzeti Sportközpontokat, hogy miért tagadták le az esetet, de erre nem válaszoltak. Annyit azonban közöltek, hogy jelenleg a Puskás Arénánál a kivitelező Magyar Építő Zrt.-ZÁÉV Építőipari Zrt. konzorcium alvállalkozója, a Bayer Construct Zrt. a homlokzati díszítőelemeket szegélyező pilonszegély-burkolat aktuális garanciális felülvizsgálatát és annak javítását végzi.

A felülvizsgálat során az alábbi problémákra derült fény:

- három burkolóelem esetében a rögzítő csapelemek elégtelen elhelyezésével volt gond,

- több rögzítő-konzol esetében helytelen volt a rögzítő csavar felszerelése,

- több helyen az elfogadott tervektől eltérő rögzítő konzolt használtak,

- 5-10 helyen szabálytalan volt a pozicionáló betétek elhelyezése,

- több helyen pedig hiányzott a rögzítő csapok ragasztott rögzítése.

A kivitelező a hibákat a jótállási kötelezettségének terhére javítja ki, így a munkák pluszköltsége minden esetben a kivitelezőt terheli.

A Puskás Aréna melletti park a tervek szerint szeptember 1-jén nyílik meg, és a szeptemberre tervezett Magyarország-Oroszország labdarúgó Nemzetek Ligája-mérkőzés, valamint a Bayern München-Sevilla UEFA Szuperkupa lebonyolítását a garanciális munkálatok nem érintik.

 

 

Figyelmébe ajánljuk