Hatalmas kőtömb esett le az új Puskás Aréna homlokzatáról

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 28.

Lokál

Az üzemeltető tagad, de az esetet fotó bizonyítja, az épületen pedig számos rögzítéssel kapcsolatos problémát találtak.

Novemberben adták át a 190 milliárdos Puskás Arénát, amelyen jelenleg felülvizsgálati munkálatokat végeznek. A 24.hu információi szerint azért, mert egy hatalmas kőtömb esett le az épület homlokzatáról, ám ezt a stadion üzemeltetője (Nemzeti Sportközpontok) tagadta.

A 444.hu fotókat is szerzett a lezuhant kőtömbről, amin jól látszik, hogy egy ember nagyságú betondarab vált le a homlokzatról. A portál megkérdezte a Nemzeti Sportközpontokat, hogy miért tagadták le az esetet, de erre nem válaszoltak. Annyit azonban közöltek, hogy jelenleg a Puskás Arénánál a kivitelező Magyar Építő Zrt.-ZÁÉV Építőipari Zrt. konzorcium alvállalkozója, a Bayer Construct Zrt. a homlokzati díszítőelemeket szegélyező pilonszegély-burkolat aktuális garanciális felülvizsgálatát és annak javítását végzi.

A felülvizsgálat során az alábbi problémákra derült fény:

- három burkolóelem esetében a rögzítő csapelemek elégtelen elhelyezésével volt gond,

- több rögzítő-konzol esetében helytelen volt a rögzítő csavar felszerelése,

- több helyen az elfogadott tervektől eltérő rögzítő konzolt használtak,

- 5-10 helyen szabálytalan volt a pozicionáló betétek elhelyezése,

- több helyen pedig hiányzott a rögzítő csapok ragasztott rögzítése.

A kivitelező a hibákat a jótállási kötelezettségének terhére javítja ki, így a munkák pluszköltsége minden esetben a kivitelezőt terheli.

A Puskás Aréna melletti park a tervek szerint szeptember 1-jén nyílik meg, és a szeptemberre tervezett Magyarország-Oroszország labdarúgó Nemzetek Ligája-mérkőzés, valamint a Bayern München-Sevilla UEFA Szuperkupa lebonyolítását a garanciális munkálatok nem érintik.

 

 

Neked ajánljuk

Kártyaszámolás

A film felér egy szerencsejáték-mesterkurzussal, amennyiben nemcsak egy black jack- vagy egy pókerparti lefolyásának logikáját mutatja be és érteti meg már-már tudományos alapossággal, de a nagy tétekben folyó és nagy közönséget vonzó bajnokságok álságos világába is hasonlóan leleplező attitűddel avat be. Viszont a film nem erről szól.

Prága romokban

Lehet szó bármilyen titokban kiszivárgó kódról, nemzetközi összeesküvésről vagy világot fenyegető veszélyről, ha a főhőst nem James Bondnak hívják, a büdzsé aligha érheti el a több száz millió dollárt. 

Halandó érzékiség

A galériák nyári kiállításai sokszor az úgynevezett „könnyed” témákra fókuszálnak – a fő sláger a növényvilág. Az idén három ilyen kiállítással is találkozhattunk, de mind különböző módon közelítette meg a tárgyát.

Bartóki billentés

  • Csabai Máté

Ha volna időgépem, biztos visszamennék, hogy halljam Bach orgonajátékát, Beethovent és Lisztet a zongoránál, na meg Bartók Bélát. Utóbbi – ha nem is élőben való – meghallgatásához elég egy egyszerűbb masina is: a nevezetes „barna lemezeken” ugyanis bárki megismerkedhet azzal, hogyan billentett a mester: az 1982-ben megjelent tizenhárom korongon Scarlattitól Beethovenen át Kodályig és persze a saját műveiig végigzongorázza a zenetörténet tetemes részét.

Hajókórház a járványszigetnél

Szőcs Petra csaknem tíz éve megjelent első verseskötetét annak szürreális, groteszk, fantasztikumba hajló stílusa tette emlékezetessé. A Kétvízközben bármi megtörténhetett, különösebbnél különösebb családtagok bukkantak föl, és a beszélő, ha úgy tartotta kedve, kiugrott a harmadik emeletről a szemetes­zsákkal. 

Kint is, bent is

Hogyan egyeztethető össze a szépség- és divatipar túlszexualizált világa a feminista, kapitalizmuskritikus megnyilvánulásokkal? Mennyiben mutathat fel hiteles elbeszélői pozíciókat annak a szerzőnek az első kötete, akinek írói tevékenysége eddig legfeljebb Instagram-posztokban nyilvánult meg? 

Palackposta a porból

Izgalmasan telt a múlt hét: a magyar közélet jobbára az ország miniszterelnökének nagy pillanatával volt elfoglalva. E nagy pillanat pedig Dallas egén ragyogott fel, amikor is Orbán beszédet mondhatott a republikánosok idei nagy összeröffenésén. Fél Amerika hegyezte a fülét, hogy mit akarhat ez a furcsa idegen! A Hungarian cowboy! Vagy nem hegyezte, mármint nem a fél Amerika hegyezte, csak néhány ebédidőben arra lófráló bámész alak, akinek tényleg nem volt dolga.

Caligula lova

Lázár János miniszter korábbi sofőrje, a vasárnap megválasztott mártélyi polgármester, Ambrus István dolgozni is akar. „El kell kezdeni dolgozni. Van mit csinálni Mártélyon” – idézte az időközi választás győztesét a Promenad24 nevű kormánypárti híroldal.

A didergő király

A létező orbánizmusban embernek, állatnak sem egyszerű az élete, de most a fák is rá fognak baszni. Meg mindenki más. Mondjuk fának sosem volt jó lenni a hazában, de most, hogy Orbán Viktor pánikba esett a fenyegető energiakrízis miatt, vagy legalábbis úgy tett, mintha abba esett volna, tényleg elkezdhetnek rettegni.