Hetek óta a budai agglomerációban kószál egy farkas

  • narancs.hu
  • 2023. március 16.

Lokál

A mozgása lelassult. Arról az állatról van szó, amelyik Svájcból kóborolt el.

Korábban a Vértesben észlelték, azonban már a dél-budai agglomerációban kószál a farkas, ami Svájcból indult – közölte a Gruppe Wolf Schweiz nevű természetvédelmi csoport a 24.hu-val. 

Az M237 kódszámú farkas Budapest térségében van, viszont a szervezet szerint az állat mozgása lelassult. Mozgásáról tájékoztatták a magyar természetvédelmi hatóságokat is. 

„A farkas két hete a dél-budai agglomerációban található, azonban nem számítunk arra, hogy hosszútávon ezen a területen marad. Napközben a kirándulóhelyektől távol eső rejtekhelyén tartózkodik” – nyilatkozta Kálmán Gergely, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációs referense. 

Hozzátette, a farkas kifejezetten kerüli az embert, fél tőle, a települések közti területeken járva kimondottan óvatos. A vadon élő farkas emberre történő támadása Európában nem ismert, és Magyarországon sem fordult elő ilyen eset egyetlen alkalommal sem.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk