Holnap ismét havazásra számíthatunk

  • narancs.hu
  • 2021.04.12 15:42

Lokál

A hegyekben több centiméter is összegyűlhet.

Hétfőn nyugat felől fokozatosan egyre nagyobb területen növekszik, vastagszik a felhőzet, de a Tiszántúlon még lehet több-kevesebb napsütés. Éjszaka és kedden már általában erősen felhős vagy borult lesz az ég. Hétfőn egyre többfelé valószínű eső, zápor, északnyugaton zivatar is kialakulhat. A Tiszántúlt csak az éjszaka második felében éri el a csapadék.

Kedden országos, ismétlődő eső valószínű, kiadós mennyiségre számíthatunk. A nap második felében nyugat felől nagyobb területen havas eső, hó is lehet az eső mellett, a Dunántúlon síkvidéken átmeneti vékony hóréteg kialakulhat, a hegyekben több cm is összegyűlhet.

 Hétfőn a délies szél több helyen megélénkül, megerősödik. Estétől a Dunántúlon egyre nagyobb területen, majd kedden napközben már északkeleten is viharos lökések kísérik az északnyugatira, északira forduló szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 8 fok között alakul, de a Tiszántúlon 8, 11 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden a Dunántúlon 3 és 7, attól keletre 7 és 14 fok között várható, de a keleti határ környékén ennél kicsit melegebb idő is lehet. Keleten a késő délelőtti, déli óráktól már csökken a hőmérséklet.

(MTI)

Neked ajánljuk

Lehet, hogy végleg leáldozott a Golden Globe-nak

  • Gábor Áron

Korrupció, bennfentesség, rasszizmus és szexizmus – a Golden Globe-ot odaítélő szervezetet érő vádak miatt úgy néz ki, jövőre elmarad a díjátadó tévés közvetítése, ezzel pedig maga a díj is eltűnhet a süllyesztőben.