Járatritkítások: a BKK vezérigazgatója elismerte, hogy rosszul kommunikáltak

  • narancs.hu
  • 2024. január 19.

Lokál

Az utolsó pillanatban, konkrétumok nélkül jelentették be a megszorításokat.

Hibázott a BKK a járatritkítások ügyében, ismerte el a cég vezérigazgatója – írja a 444.hu.

„Erről sajnos sokkal látványosabban, hangsúlyosabban és hamarabb kellett volna kommunikálnunk, én ezért elnézést kérek,” 

mondta Walter Katalin az ATV Híradójának. Hozzátette: az intézkedést ettől függetlenül fenntartják. „Önmagában az az intézkedés amit meghoztunk, az adatalapon, mindent elemezve történt és természetesen az volt kezdetektől fogva az elképzelésünk, hogy ezt folyamatosan fogjuk monitorozni és amennyiben szükség van beavatkozásra, akkor azt meg fogjuk tenni” – mondta.

A BKK csütörtökön, egy nappal az intézkedés hatályba lépése előtt adott ki közleményt arról, hogy az átalakult utazási szokások” miatt, a „megváltozott utasforgalomhoz” igazítja egyes járatai menetrendjét.

A tájékoztatásból csak az nem derült ki, hogy a menetrend-módosítás pontosan mely járatokat érinti. 

Január 19-től napi 5 órában járnak ritkábban hétfőnként és péntekenként egyes fővárosi járatok,

a ritkítások péntekenként több mint negyven busz-, hat troli- és négy villamosjáratot, hétfőnként tizenhat busz- és négy trolijáratot, valamint egy villamosvonalat érintenek. 

Mindkét csúcsidőszakra vonatkozik a változás, a reggeli csúcs körülbelül a 7 és 9 óra közötti, míg a délutáni a 15 és 18 óra közötti időintervallumot érinti.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk