Két és fél év után tért vissza egy kutya a családjához Tiszakécskén

  • narancs.hu
  • 2024. január 18.

Lokál

A családdal nőtt fel, majd elkóborolt. Nagy szerencsével jutott haza. 

A Tiszakécskei Ebrendészeti Telep pár napja kitett egy bejegyzést a Facebook-oldalára, amiben egy eb gazdáját keresték. A poszt szerint volt a kutyában chip, de az abban talált adatok alapján nem tudták azonosítani a gazdit. A bejegyzés megtette hatását, sikerült megtalálni a két és fél éve eltűnt kutya gazdáit – vette észre a 24.hu

Zeuszt egy család fogadta örökbe, miután a gyerekek óvodájánál kóborolt. Velük nőtt fel, aztán két és fél éve Tiszakécskére költözött a család, az új helyzetet pedig valószínűleg nehezen szokta meg és elkóborolt. A család minden lehetséges módon keresni kezdte Zeuszt, hirdetést is adtak fel, de nem jártak sikerrel. 

A Tiszakécskei Ebrendészeti Telep Facebook-posztját elküldte a gazdinak egy ismerőse, hátha ő Zeusz, és valóban ő volt. „A gazdi az örömtől zokogva jelentkezett a kutyáért, azonnal, bárhogyan rohant volna a kutyáért” – írta az ebrendészeti telep bejegyzésében.  Miután hazavitték, a gyerekekkel való első találkozást fel is vették, ami kikerült a tiszakécskei szervezet oldalára.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Önarckép feketével

  • - turcsányi -

Ha van igazság a földön, Bert Schneiderből hétcsillagos hollywoodi aranyifjú válik. Egy léha, semmirekellő alak a sztárjelöltek örökké vidám, szőke és bikinis karéjában, a nyitott tetejű sport Mercije oldalának támaszkodva, golfhoz öltözve néz el a távolba, s számolja Los Angeles mindig felhőtlen egén az angyalokat.

Kiszámolós

Ha Ed Sheerannek van harminc kamionja, hat pengető alakú óriáskivetítője, öt saját fejlesztésű looper pedálja a forgószínpad öt különböző pontján, és 135 percet játszik – saját állítása szerint – nagyjából 70 ezer embernek, akkor hány keringős lüktetésű balladát játszhat el?

Az egyedüli boldogság

  • Balogh Magdolna

A dán írónő (1917–1976) bő öt évtizeddel ezelőtt befejezett, 1967 és 1971 között írt ön­életrajzi trilógiája azt az utat mutatja meg, ahogyan egy szegény sorsú, munkáskörnyezetben felnőtt lányból ismert és népszerű, számos díjjal kitüntetett szerző válik.

Térerő

A modern nagyváros az ipari forradalom következménye; a korábbiaktól gyökeresen eltérő termelési struktúra nyomán alakult ki az a térszövet, amelyben az európai civilizáció máig élni, bár lassan inkább csak túlélni próbál.

A vasutasok kérték

Talán Stephenson óta nem fordult elő, hogy egy működő vasúttársaság arra biztatta volna utasait, hogy ne vegyék igénybe a szolgáltatásait.

Magyar western fűnyíróval

Ha azt mondom, vásári bábjáték, azt mondod, Vitéz László. És persze Kemény Henrik. A műfaj magyarországi történetének meghatározó alakjai máig ott állnak minden, e hagyományt követő előadás mögött.

Veszélyes álmok

  • Eörsi Mátyás

Mire gondol az olvasó, ha azt hallja: „Zöld, biztonságos, versenyképes”? Vagy ezt: „Helyreállítás, erő és a hovatartozás érzése”? Esetleg ezt: „Együtt. Ellen­álló. Európa.”?