Jövő szeptembertől jöhet a készpénzmentes jegyvásárlás a tömegközlekedési járműveken

  • narancs.hu
  • 2023. december 14.

Lokál

Lázár János márciusig kapott időt a részletek kidolgozására.

A kormány indoklása szerint szerint szükség van az utasok igényeihez szabva egy „jobban igazodó, korszerűbb, átjárható és egységes tarifarendszer kialakítására” a tarifa- és kedvezményrendszer átalakításával, derül ki a szerda esti Kormányrendeletből

A vármegye- és országbérletek eredményeit is tárgyaló rendelet tehát két feladatot ad Lázár János kezébe:

  • dolgozza ki és valósítsa meg a tarifarendszer átalakításához szükséges terveket,
  • dolgozza ki annak a részleteit is, hogy jövő év szeptember 30-tól lehessen a járműveken készpénzmentesen jegyet vásárolni.

Lázár János mindkét újítás kidolgozására márciusig kapott időt.

A miniszternek valószínűleg nem nagy újdonság ez a felkérés, ugyanis már korábban is jelezte, hogy „az elmúlt 30 év legnagyobb tarifareformján” dolgoznak a minisztériumban.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.