December eleje óta kilenc holttestet találtak Budapesten, többségük kihűlés miatt vesztette életét

  • narancs.hu
  • 2023. december 15.

Lokál

Hat személyt még nem sikerült azonosítaniuk a hatóságoknak.

Kilenc holttestet találtak Budapesten az elmúlt két hétben közterületen, többségük kihűlés miatt vesztette az életét – tudta meg a 24.hu. Az elmúlt két hétben fagyhalált szenvedő hajléktalan emberek közül hat személyt még nem sikerült azonosítaniuk a hatóságoknak.

A lap úgy tudja, december elsején a Péterfy Sándor utcai kórházban vesztette életét egy hajléktalan ember, akit kihűlés miatt vittek kórházba a mentők az Örs vezér téri aluljáróból. Két nappal később Óbudán találtak meg egy ismeretlen férfi holttestét a járőrök, újabb két nap múlva pedig a Móricz Zsigmond körtéri villamosmegállóból vittek kórházba egy súlyosan kihűlt férfit, akinek a terápiás kezelés ellenére sem tudták már megmenteni az életét.

December hatodikán is halálra fagyott egy ember a fővárosban, a XV. kerületi Károlyi Sándor utca végét követő erdős területen került elő egy férfi holtteste. Ugyanezen a héten kedden egy 30 és 50 évi közötti férfinak a holttestét is megtalálták a XX. kerületben, egy Köves utcához közeli közterületen. Aznap a Józsefvárosban is holtan találtak egy 35–55 év közötti hajléktalan embert.

A lap kérdésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóosztálya a hat beazonosítatlan személlyel kapcsolatban közölte, egyik esetben sem merült fel idegenkezűség vagy bűncselekmény gyanúja, ezért nem indult nyomozás. A rendőrség arról is tájékoztatott, hogy december elsejétől kilenc közigazgatási eljárás indult közterületen történt haláleset miatt, de nem vezetnek statisztikai kimutatást arról, hogy összesen hány hajléktalan ember halt meg eddig ebben a hónapban Budapesten.

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk