Káoszt hozott az ingyenes parkolás, szigorítana a XIII. kerület

  • narancs.hu
  • 2020. november 16.

Lokál

Tóth József kerületi polgármester javaslatot tett a főpolgármesternek.

"Az ingyenes parkolás okozta közlekedési káosz miatt ma levélben fordultam Karácsony Gergely főpolgármesterhez, javasolva, hogy a XIII. kerület forgalmasabb területein fontolja meg a korlátozott várakozási övezetek kijelölését" - írta Facebook-oldalán Tóth József XIII. kerületi polgármester.

Mint ismert, az ingyenes parkolást november 4-én jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy a járvány elleni védekezés jegyében ismét ingyenessé teszik a parkolást.

A bejelentést többen kritikusan fogadták, főleg azért, mert a bejelentés egyrészt forrásokat von el az önkormányzatoktól, másrészt nem feltétlenül segíti a járvány elleni védekezést, Tóth József bejegyzése szerint pedig káoszt is okozott több helyen.

Tóth azt írta, a javaslatnak lényege, hogy

a kijelölt helyeket csak a korábban kiadott parkolási matricákkal lehetne igénybe venni, megkönnyítve az ott lakók közterületi parkolását.

Figyelmébe ajánljuk

Madarak és angyalok

  • - turcsányi -

Nehéz megmondani, hogy mikor mondtak fel az angyalok. Már akkor, amikor Wim Wenders folytatni merészelte a Berlin felett az eget (Távol és mégis közel, 1993)? Vagy csak 1998-ban lett elegük, amikor meglátták magukat az Angyalok városa című filmben – a Berlin felett az ég e remake-jét Nicolas Cage-dzsel? Az biztos, hogy Los Angelesből eztán szedték a sátorfájukat. De senki nem pótolhatatlan, L. A. pedig különösen nem maradhatott efféle égi szárnyasok nélkül.