Kidőlt Kaposvár, Nyíregyháza és Baja karácsonyfája

  • narancs.hu
  • 2021. december 12.

Lokál

Nem bírták a szelet.

"Vasárnap reggel 9 óra előtt hatalmas reccsenéssel dőlt ki Kaposvár karácsonyfája a Kossuth téren. A törzsénél tört ketté" – adta hírül a KPSVR. A lap úgy tudja, a Kossuth tér üres volt, így nem sérült meg senki. Hozzátették, 10 nappal ezelőtt megdőlt a fa a nagy esőzések alatt, a ma reggeli szeles időt pedig már nem bírta.

Hasonló eset történt Baján is, ahol még virradat előtt kidőlt a város karácsonyfája. A szél kitépte a földből a három rögzítő drótkötelet, a fenyőt pedig derékba törte azon a gyengébb ponton, ahol a rögzítés miatt meg kellett faragni. A gyors intézkedésnek köszönhetően délelőtt 10 órára minden helyreállt. Az esti gyertyagyújtásnak már semmi akadálya – írták a város honlapján.

Nyíregyházán egy 16 méter magas lucfenyő dőlt ki a nagy szél miatt. A SZON szerint a városüzemeltetés és a katasztrófavédelem munkatársai dolgoznak a fa visszaállításán.

(KPSVR, baja.hu, SZON)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk