Második világháborús bombát találtak Csepelen

  • narancs.hu
  • 2022. július 26.

Lokál

Kora délután már hatástalanították. 

Második világháborús légibombát találtak a csepeli szabadkikötőnél, a Szikratávíró utcában, a környéket lezárták – tájékoztatta az MTI-t kedden késő délelőtt a honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs tisztje. A bomba hatástalanítását a helyszínen megkezdték, a munkálatok idejére a környéket 300 méteres sugarú körben kiürítették és lezárták – közölte Gajdos Milán. Elmondta, a 120 kilogrammos bomba élesített orr- és fenékgyújtó szerkezettel rendelkezik, így elszállítása előtt hatástalanítani kell.

Nem sokkal 12 óra után Gajdos már arról tájékoztatott, hogy hatástalanították a második világháborús amerikai légibombát,  feloldották a munkálatok idejére lezárt területet. A bombatestet a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállították későbbi megsemmisítés céljából.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk