Szökött tigrisre figyelmeztették az Ukrajnával határos szlovákiai települések lakóit

Lokál

A tigris kölyökként egy kelet-ukrajnai állatkert lakója volt, és az orosz invázió kezdetén került nyugatra.

Óvatosságra intették az ukrán határhoz közeli kelet-szlovákiai települések lakóit, miután egy Ukrajnából átszökött tigrist láttak ólálkodni a térségben a hétvégén – írja az MTI.

A közvetlenül a határon fekvő Utcás (Ulic) település lakóit a hatóságok felszólították, hogy korlátozzák mozgásukat a szabadban, és azonnal jelentsék, ha látják a vadállatot.

A térségbeli Polonyinák Nemzeti Park vasárnap jelentette be, hogy fotócsapdák három kelet-szlovákiai település mellett is észlelték a tigrist, amely egy ukrán oldalon lévő vadasparkból szökött el. A szlovák környezetvédelmi minisztérium hétfőn azt közölte, hogy nem történt újabb tigrisészlelés.

A nemzeti park közleménye szerint a fiatal nagymacska a határ túloldalán fekvő Eszterág (Sztricsava) egy magántenyésztőjétől szökött meg. A tigris kiszabadulásáról az ukrán hatóságok értesítették szlovák kollégáikat még szombat este.

A tigris korábban, még kölyökként egy kelet-ukrajnai állatkert lakója volt, és az orosz invázió kezdetén került nyugatra – mondta el Miroslav Bural, a nemzeti park igazgatója a TASR szlovák hírügynökségnek.

Bural szerint lehetséges, hogy a héthónapos tigris már visszament Ukrajnába. Jelezte, hogy az állat hozzá van szokva az emberek jelenlétéhez, mivel sokan fényképezkedtek vele a fogságban.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk