Szombattól újra fogaskerekűvel lehet menni a Széchenyi-hegyre

  • narancs.hu
  • 2022. április 26.

Lokál

De hajnalban és késő este csak akkor jön, ha hívják.

A fogaskerekű vonalán befejeződik a pályakarbantartás, így szombaton újraindulhat a Városmajor és a Széchenyi-hegy között közlekedő járat – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-t. Ugyanakkor azt is hozzátették, hogy hajnalban és a késő esti órákban a jármű csak előzetes megrendelésre közlekedik.

A  BKK elindítja a Telefogas rendszert: a járat menetrendje és üzemideje nem változik, de hajnalban és a késő esti órákban csak akkor és azon a szakaszon közlekedik, amelyet előzetesen megrendeltek.

Reggelente hétköznap fél hatig, hétvégén és ünnepnap pedig fél nyolcig, este tíz óra után pedig minden nap csak külön kérésre, megrendelésre indulnak el a szerelvények. Hívás esetén a fogaskerekű csak addig a megállóig közlekedik majd, ameddig az igénylő utazni szeretne, majd onnan a szerelvények visszatérnek a Városmajor végállomásra – közölte a BKK hozzátéve, hogy a rendszer bevezetésével éjszaka kisebb lesz a zajterhelés a környéken.

 Az utazási igényt online a telefogas.bkk.hu oldalon, a BKK ügyfélszolgálat telefonszámán legkésőbb 30 perccel a tervezett indulás előtt lehet jelezni. Lehet kérni személyesen a városmajori végállomáson, a diszpécsernél is, ebben az esetben nem szükséges ezt 30 perccel korábban megtenni. Ugyanakkor a BKK felhívta a figyelmet arra, hogy mindig a menetrendi indulási időpont előtt kell jelezni az utazási igényt. A már közlekedő vonatnál pedig a járművezetőt is lehet értesíteni a további utazási szándékról – olvasható a közleményben.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk