Tarlós: „Isten kezében vagyunk, meg az ellenzéki újságírókéban”

  • narancs.hu
  • 2019. március 30.

Lokál

Átadták a hármas metró felújított szakaszát.

"Mérföldkőhöz érkezett a felújítás, nagyszabású, emberpróbáló időszak volt az elmúlt 17 hónap" – mondta a főpolgármester a Lehel tér és az Újpest központ közötti szakasz mai átadásán.

A több hónapos csúszás után mától újra lehet közlekedni a 3-as metró északi szakaszán. A felszínen ezzel párhuzamosan fokozatosan szüntetik meg a metrópótló által használt buszsávot és a Váci útról újra lehet balra kanyarodni a Róbert Károly körútra a Lehel utca felé.

Az új állomásokon többek között 170 kamerát szereltek fel, új biztonsági rendszert alakítottak ki, megújult az utastájékoztató rendszer is, új mozgólépcsőket szereltek be és új felvonókat építettek – derül ki az Index tudósításából. „Isten kezében vagyunk, meg az ellenzéki újságírókéban” – válaszolta Tarlós a lapnak, amikor arról kérdezték, hogy mi a véleménye az új állomásokról, majd felidézte, hogy még mindig eszébe jut a korábbi fakockás eset.

BKV: Egy fakocka miatt esett ki az új metró a forgalomból

Meghibásodás nem történt, a szakértők találtak egy fakockát. Ennél jobb közlemény ma már tuti nem lesz. Megszólalt a BKV-vezér Bolla Tibor, és közleményben magyarázza el, miért esett ki a forgalomból szerdán egy felújított szerelvény az M3-as vonalon.

Ma délután 13:00 órától lehet használni a megújult vonalat. A felújítás következő szakasza, ami a déli vonalat érinti, árpilis hatodikán kezdődik meg, ezért azon a szakaszon (Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér közötti rész) jelentős változásokra kell készülni.

Figyelmébe ajánljuk