Új elektromos buszt tesztel júniusban a BKK

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. június 1.

Lokál

A 105-ös vonalán lehet majd kipróbálni a BYD elektromos buszát. 

Újabb elektromos buszt tesztelhetnek a budapestiek a 105-ös vonalán június 2-ától - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-t.

A BKK és második legnagyobb szolgáltatója, az ArrivaBus a kínai BYD legmodernebb, teljesen elektromos városi autóbuszát, a BYD K9 UB 12m eBus típusú járművet teszteli valós forgalmi környezetben.

A 105-ös vonalán június 2-ától mintegy két hétig e105-ös jelzéssel közlekedő jármű ingyenesen kipróbálható.

A Deutsche Bahn csoporthoz tartozó ArrivaBus több mint húsz éve részese a budapesti közösségi közlekedésnek, elkötelezett a környezetbarát járművek iránt - írták. Tavaly ősszel egy MAN, az elmúlt hetekben egy Mercedes-Benz e-busz érkezett a fővárosba, most pedig a BYD-del gyűjtik a hétköznapi tapasztalatokat.

?jabb elektromos aut?busz k?zlekedik tesztjelleggel Budapeste

 
BYD K9 UB 12m eBus típusú elektromos autóbusz
Fotó: MTI/Soós Lajos

A kínai székhelyű BYD 12 méteres, teljes hosszában alacsonypadlós, dupla klímával felszerelt szóló autóbusza egy töltéssel 300 kilométert tud megtenni.

A Fővárosi Közgyűlés 2019-ben fogadta el a Budapesti Mobilitási Tervet, amelynek egyik fontos célkitűzése modern, környezetbarát járművek használata a közösségi közlekedésben. A BKK zéró emissziós trolibuszok, elektromos buszok beszerzését preferálja - olvasható a közleményben.

?jabb elektromos aut?busz k?zlekedik tesztjelleggel Budapeste

 
BYD K9 UB 12m eBus típusú elektromos autóbusz
Fotó: MTI/Soós Lajos

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk