Vajon ki nyeri el a Citadella felújítására kiírt 20 milliárdos tendert?

  • narancs.hu
  • 2020.09.03 14:25

Lokál

A tendert kiíró társaság a Miniszterelnökséghez tartozik.

"Az uniós közbeszerzési közlönyben megjelent felhívás szerint a Citadella felújítása során ellátandó kivitelezési és egyéb kapcsolódó feladatokra négy évre, 20 milliárdos keretmegállapodást köt a Várkapitányság Nonprofit Zrt" - írja a Napi.hu. Hozzáteszik: a Miniszterelnökséghez tartozó társaság üzemelteti és fejleszti a budai Vár állami műemlék ingatlanait.

Mint írják, a Várkapitányság nem írt elő gazdasági és pénzügyi alkalmassági minimumkövetelményeket az ajánlattevők számára. Az ajánlattételi határidő október 8. Az értékelésnél az ár 70, míg a minőség 30 súlyszámmal szerepel.

Mindeközben a kormány elrendelte hogy a beruházások megvalósítása céljából.a Várkapitányság Integrált Területfejlesztési Központ Nonprofit Zrt. alapítsa meg a Citadella Vagyonkezelő Kft-t. A beruházások megvalósításával kapcsolatos koncepcionális és előkészítő munkálatok, a szükséges tervezési és egyes kivitelezési tevékenységek elvégzéséhez  az idei központi költségvetésből 2,5 milliárd forint áll rendelkezésre - írja a Napi.hu.Neked ajánljuk