Viharos szél miatt másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat

Lokál

Markáns hidegfront vonul át az ország fölött.

Erős széllökések veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki kilenc megyére is szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A meteorológiai szolgálat az erős széllökések veszélye miatt másodfokú riasztást adott ki Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Csongrád-Csanád megyékre. Ezeken a helyeken a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 kilométer/órát.

Esőfokú (citromsárga) riasztás van érvényben Vas, Zala, Tolna, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Békés megyékben. A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 kilométer/órát.

A veszélyjelzésben azt írták,

markáns hidegfront vonul át az ország fölött, az északnyugati szél sokfelé viharossá fokozódik, a  legerősebb lökések jellemzően 70-90 kilométer/óra körül várhatók.

Kora reggel a Kisalföldön, Sopron környékén, majd a Dunántúli-középhegységben, Balatonnál, Dunazug-hegyvidéken, illetve a Börzsöny, Mátra magasabban fekvő részein a déli órákig helyenként 90-100 kilométer/órát meghaladó lökésekre is számítani lehet, majd este csillapodik a szél.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?