Vitézy hétvégente éjszaka is járatná a metrókat

  • narancs.hu
  • 2024. október 24.

Lokál

Emellett a havi bérlethez ingyen kutya- és biciklijegyet adna. 

Vitézy Dávid fővárosi képviselő arról adott be előterjesztést a jövő héten ülésező Fővárosi Közgyűlésnek, hogy vizsgálják felül az éjszakai buszközlekedést, emellett pedig péntek-szombat éjszakánként éjfél után is járjanak a metrók

Vitézy előterjesztésében az is szerepel, hogy a havi, negyedéves vagy éves bérlettel rendelkezők ingyen vihessenek magukkal kutyát és biciklit, ezekre ne kellje külön jegyet venni. Mindkét intézkedés szerepelt korábban Vitézy főpolgármester-jelölti programjában is, ezekre hivatkozik is az előterjesztésben. 

A politikus a Facebookon is megosztotta a hétvégi éjszakai metróközlekedésre vonatkozó gondolatait, erről azt írta, hogy a négy metróvonalon hagyományosan 23:40 körül van üzemzárás (az utolsó járatok ekkor állnak meg a két legfontosabb belvárosi csomópontban, a Deák Ferenc téren és a Kálvin téren), ezzel a budapesti metró az egyik legkorábban záró metróüzem Európában, holott a belváros nem ürül ki fél tizenkettőkor. Vitézy felidézte, hogy 2017-ben meghosszabbította ugyan a BKK a metrók üzemidejét, de a Covid miatti korlátozások feloldása után végül a hosszabb üzemidő visszaállítása elmaradt, és azóta sem lett visszavezetve. Emellett szerinte ezzel párhuzamosan felül kellene vizsgálni az éjszakai buszhálózatot is. 

Minderre konkrét menetrendet is előírna a javaslatban, eszerint jövő február végéig kellene benyújtania a BKK-nak a Vitézy vezette fővárosi bizottságának, hogy aztán tavasszal már be is lehessen vezetni. 

A Fővárosi Közgyűlés jövő héten tartja második ülését, ahol Vitézy javaslatain kívül több egyéb dologról is kellene dönteni, ezekről itt írtunk

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk