Jövőre felújítják a Flórián téri felüljárót

  • narancs.hu
  • 2024. október 24.

Lokál

Lezárult a BKK közbeszerzése, jövőre sok év után végre elkezdődhet a felújítás. 

Jövőre elkezdődhet a Flórián téri felüljáró felújítása, megvan az erre kiírt közbeszerzés nyertese – írja a hvg.hu

A tendert a Budapesti Közlekedési Központ írta ki a III. kerületi Flórián téri felüljáró felújítására, az eljárás nyertese a KM Építő Kft. lett, amely nettó 2,1 milliárd forintért végezheti el a korszerűsítést. A BKK szerint a teljes projektköltség a kötelező tartalékkeret, a műszaki ellenőri díj, a hatósági díjak és egyéb költségek mellett az áfatartalommal együtt bruttó 3 milliárd forint körül várható.

A felüljárók rekonstrukciója várhatóan 2025 első negyedévében kezdődhet, és előreláthatóan 2026 első negyedévéig tart. A felújítás ideje alatt forgalomkorlátozásra kell készülni, de a két felüljárón külön-külön fognak dolgozni, tehát az egyiket mindig fenntartják a kétirányú közúti forgalomnak. A munkák során rövidebb időszakokra változik az arra közlekedő 1-es villamos forgalmi rendje is.

A felújítás során többek között kicserélik az útpálya burkolatát, új vasbeton szegélyt építenek és új, biztonságosabb szalagkorlát is kerül a felüljárókra. 

A felüljárók felújítása már régóta esedékes, Tarlós István főpolgármestersége idején 2019-re be is tervezték, de az akkori közbeszerzésre túl drága ajánlatok érkeztek, ezért eredménytelen lett, majd a koronavírus-járvány miatt nem volt rá pénz. Idén márciusban a Fővárosi Közgyűlés végül megszavazta rá a forrást, azt a 2,3 milliárd forintot költik rá, amit sikerült visszaperelni az elektronikus jegyrendszer kiépítésével megbízott cégtől.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk