A ravennai Nightmare Filmfesztiválon díjazták a Post Mortem rendezőjét

  • narancs.hu
  • 2021. november 8.

Mikrofilm

Bergendy Péter lett a legjobb rendező a kritikusok zsűrije szerint az olasz horrorfesztiválon.

Rangos elismerést kapott Bergendy Péter a Post Mortem című filmalkotásért a ravennai Nightmare Filmfesztiválon, ahol a kritikusok zsűrije a legjobb rendező díjával tüntette ki a misztikus horrofilm rendezőjét – olvasható a Nemzeti Filmintézet (NFI) által hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a horrorfilm fesztivált 19. alkalommal rendezték meg november első hetében Ravennában. A nemzetközi versenyprogramban a kritikusokból álló szakmai zsűri Bergendy Pétert tüntette ki a legjobb rendező díjával a Post Mortemért a hétvégén. „A horrorfilm műfaja mindig remek lehetőséget kínál arra, hogy nagy történelmi pillanatokra reflektáljon, de ezzel sajnos ritkán élnek az alkotók. Csodás meglepetés, hogy a Post Mortem élt a lehetőséggel, és a zsánerfilmből metafora született” – idézi a közlemény a zsűri indoklását.

A magyar mozifilm már egy éve jelentős sikerekkel járja a nemzetközi filmfesztiválokat, mintegy 30 seregszemlére kapott meghívást, és Olaszországban, Portugáliában, Spanyolországban, Kanadában is több díjat nyert a legnépszerűbb zsánerfilm mustrákon. Az első világháborút követő spanyolnátha járvány időszaka alatt játszódó kísértetfilm főszereplője Klem Viktor és Hais Fruzsina. Nyáron, az első Magyar Mozgókép Díjak zsűrije a legtöbb kategóriában (operatőr, vágó, látvány, maszk) a Post Mortem alkotóit díjazta. Bergendy Péter horrorfilmje Magyarország hivatalos nevezettje a 2022-es Oscar-verseny nemzetközi film kategóriájában.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk