Az egész internet azt találgatja, ki szólt be a Dűne sztárjának

  • narancs.hu
  • 2024. március 2.

Mikrofilm

Rebecca Ferguson kitálalt arról, hogy egy színész pokollá tette az életét egy korábbi forgatáson – de nevet nem mondott.

Már itthon is látható a mozikban az év egyik legjobban várt filmje, a Dűne második része. Egyik női főszereplője, Rebecca Ferguson remek ívet fut mostanában: tavaly az év egyik legjobb sorozatában (A siló) és Tom Cruise legújabb világmegmentésében (Mission: Impossible: Leszámolás – Első rész) is játszott, így jelenleg az egyik legfelkapottabb sztárnak számít.

Nem mindig volt ez azonban így. A Dűne sajtókörútjának részeként adott egyik interjúban elárulta, hogy egy korábbi forgatáson az egyik szereplőtársa valósággal pokollá tette az életét. „Emlékszem, volt egy pillanat amikor ez az ember annyira bizonytalanná, annyira dühössé vált, mert egyszerűen nem tudta eljátszani a jelenetet. Azt hiszem sebezhetőnek tűnhettem és kényelmetlenül éreztem magam, ő pedig elkezdett velem ordítozni. De mivel ez a személy volt a főszereplő, az első a híváslistán, nem volt semmiféle biztonsági hálóm. Senki nem állt mögém. Egyszerűen sírva elsétáltam. Ez az ember az egész stáb előtt rám nézett és azt mondta: »Te nevezett magad színésznek? Ezzel kell együtt dolgoznom? Mi ez?« Én pedig csak álltam ott, alig kaptam levegőt” – idézte fel az esetet.

Másnapra viszont erőt gyűjtött, odalépett az illetőhöz, és egyszerűen elküldte melegebb éghajlatra – mire a producerek leteremtették, hogy nem tehet így az elsőszámú sztárral. Erre Ferguson azt felelte hogy oké, de akkor innentől csak a másik szereplő hátának játszik. A színésznőre az eset olyan nagy hatással volt, hogy még visszaemlékezve is felizgatta magát rajta; viszont azóta, hogy így kiállt magáért, soha nem fordult elő többet, hogy sírva távozott volna egy forgatásról.

A virálissá váló interjú után az internet persze azonnal nyomozásba kezdett: sorra vették Ferguson előző filmjeit és azoknak elsőszámú sztárjait hogy kiderítsék, ki az a bizonyos „idióta szereplőtárs”. Néhány lehetséges jelöltet hamar kihúztak a listáról: a világ legjobban fizetett színésze, Dwayne ’The Rock’ Johnson egója ugyan legendásan nagy, ám ezúttal az X-en hamar színésztársa védelmére sietett, akivel még a 2014-es Herkulesben szerepelt együtt. „Rebecca a mennyből érkezett őrangyalom volt a forgatáson. Szeretem ezt a nőt. Én is tudni szeretném, ki tette ezt vele” – fogalmazott tweetjében.

Két további világsztárt maga Ferguson zárt ki: nem Hugh Jackman volt az, akivel A legnagyobb showmanben és az Új életben is játszott, és persze nem is Tom Cruise a Mission: Impossible-ből. A színésznő együtt szerepelt Emily Blunttal A lány a vonatonban, ám több interjúban is dicsérte őt és elismerően beszélt róla. Mivel Ferguson jó pár szuperprodukcióban szerepelt már, jelöltek akadnak így is bőven: Ewan McGregor az Álom doktorból, Chris Hemsworth a Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körülből, Michael Fasssbender A hóemberből, a néha bizarrul viselkedő Jake Gyllenhaal az Életből. Ott van még a Florence Foster Jenkins, amelynek legnagyobb sztárja ugyan Meryl Streep volt, de nehezen elképzelhető, hogy Ferguson őt küldte el a francba a viselkedése miatt. A film másik főszereplőjéről, Hugh Grantről azonban már hihetőbb a történet. Grant régóta ismert borzalmas modoráról és megkérdőjelezhető viselkedéséről: a tavalyi Oscaron egy riportert hozott kellemetlen helyzetbe, a The Daily Show nevű talkshow régi-új vezetője, Jon Stewart pedig a valaha volt legborzalmasabb vendégének nevezte őt. De tavaly maga Grant vallotta be, hogy Dungeons and Dragons: Betyárbecsület forgatásán is elvesztette a türelmét egy nővel szemben, akiről kiderült, hogy csak egy kiskorú lány kísérője volt.  

Ugyanerre, vagyis Hugh Grant-re jutott az egyik népszerű filmes TikTok-oldal nyomozása is. Könnyen lehet azonban, hogy soha nem tudjuk meg, ki miatt bukott ki a Dűne sztárja.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.