Bud Spencer a tévében: magyar dokumentumfilm mutatja be Carlo Pedersoli életét

  • G. M.
  • 2018. november 20.

Mikrofilm

Családi felvételek és archív anyagok színesítik a filmet.

Piedone nyomában címmel mutatja be pénteken a Bud Spencer filmszínész életéről szóló portréfilmet az M5.

A több mint négy éven át, négy országban és negyvenöt közreműködővel forgatott alkotás amellett, hogy egy legendás színész életművét tárja a nézők elé, egy kivételes személyiség eddig kevésbé ismert arcát is bemutatja. A filmben egykori sportolótársai, színész kollégái, barátai és családtagjai mesélnek Bud Spancerről – olvasható az MTVA Sajtó Osztályának közleményében.

A filmben eddig soha nem látott archív anyagok, családi felvételek és fotók mesélnek róla a jól ismert filmrészletek mellett, de Bud Spencer római lakása és hétvégi nyaralója is megjelenik majd. Hatvan év után ez az első portréfilm, amely Bud Spencer teljes életét feldolgozza és azt az arcát mutatja be, amelyet az emberek nem ismerhettek a filmjeiből.

előzetes Piedone nyomában

Uploaded by None on 2018-11-09.

A Magyar Média Mecenatúra Program által támogatott alkotást Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban és Magyarországon forgatták, 55 perces, rövidített változata pénteken 21 óra 55 perctől lesz látható az M5-ön.

A két éve elhunyt Bud Spencerrel még 2014-ben készített interjút a Narancs, ezt itt tudják elolvasni:

Családlátogatáson Bud Spencernél

Bud Spencer nem vetkőzött le Fellininek, de befenyítette Lee van Cleefet - holnap megjelenő lapszámunkból kiderül, hogy miért. Most a nagy találkozás részletei következnek, kedves feleséggel, Sztálinnal, a lakájjal és a dalra fakadó törékeny óriással.

Figyelmébe ajánljuk