Durvább, mint Gruevszkié: a filmtörténet leghíresebb szökései

  • G. M.
  • 2018. november 20.

Mikrofilm

Indiana Jonestól a remény rabjáig: összeszedtük a legnagyobb szökéseket és szöktetéseket.

A nagy szökés (1963)

John Sturges filmje maga a tökéletes szökés, és még úgy sem veszít a varázsából, hogy egy közel háromórás moziról beszélünk.

Motorcycle scene- The Great Escape, 1963, Steve McQueen

The legendary scene from the 1963 film 'The Great Escape' starring Steve McQueen. Here he tries to outwit the Germans on his motorcycle (Triumph T60) and manages to jump over the barbed wire.. One of the most well-known bike scenes of all time, ridden by a mad-keen biker and legend.

Monte Cristo grófja (1975)

Az Alexandre Dumas regényéből készült filmben nincs szükség követségi autóra, női ruhára, de még menekültkérvényre sem, Edmond Dantès mindössze egy zsákban jut ki a börtönből, az addig vezető út viszont piszok izgalmas.

The Count of Monte Cristo (1975)

A young officer, falsely imprisoned by his jealous "friends," escapes and uses a hidden treasure to exact his revenge.

Szökés Alcatrazból (1979)

Hosszas disputák tárgya lehet, hogy vajon a Szökés Alcatrazból minden idők legjobb börtönös filmje, vagy csupán az egyik legjobb. Bár film kissé kiszínezi a valóságot (nem tudni, hogy a három fogoly tényleg kijutott-e a börtönből, vagy egyszerűen vízbe fulladtak menekülés közben), ez nem igazán változtat azon, hogy a Clint Eastwoodot és Patrick McGoohant felvonultató mozi úgy tudja fenntartani a feszültséget, hogy a játékidő nagy részében egy sötét börtönben játszódik.

Escape from Alcatraz 1979 720p HDTV 11

https://www.youtube.com/watch?v=pMJYUvQwZ14&list=PLxlcZt5_KS8UBCyXbD_yYyNZBPIjooe9H Alcatraz is the most secure prison of its time. It is believed that no one can ever escape from it, until three daring men make a possible successful attempt at escaping from one of the most infamous prisons in the world. Biography, Crime, Drama

Indiana Jones és a végzet temploma (1984)

Valószínűleg azzal mindenki egyetért, hogy a negyedik, mára szerencsére elfeledett epizódot leszámítva a második Indiana Jones-film a legrosszabb, viszont ez az egyik legjobb szökési jelenettel indul. Indy egy kínai bűnöző fogságába esik Sanghajban, ám egy tényleg profin összerakott autós üldözést követően úgy tűnik, megmenekül, csakhogy sikerül felszállnia Lao Che gépére, amiből az következik, hogy a Himalája felett kénytelen kiugrani a gépből egy gumicsónakkal.

Indiana Jones 2 Plane Crash

Uploaded by YouTube Duck Channel 120 on 2016-05-21.

Halálos rémületben (1987)

Timothy Dalton első James Bond-filmje rögtön egy szöktetéssel indul, mivel Koskov tábornokot ki kell menekíteni a vasfüggöny mögül, az akciót pedig a 007-esnek és egy kevésbé alkalmas ügynöknek kell levezényelni. Van itt menekülés az operaházból, majd autós szöktetés, a végén pedig a tábornokot beültetik egy gázvezetékbe, hogy Q segédletével kijusson Nyugatra.

The Living Daylights (1987) - Koskov`s Escape 2-2

The Living Daylights (1987) - Koskov`s Escape 2-2

A remény rabjai (1994)

Frank Darabont filmje nem csak azért jó, mert szöknek benne; jó ez a mozi minden szempontból, de attól nehéz eltekinteni, hogy milyen profi szökést rittyentettek össze benne. Az esőben, viharban ázós jelenet pedig éppen olyan, hogy arra minden néző emlékezni fog.

The Shawshank Redemption (1994) - Andy Escapes Scene (7/10) | Movieclips

The Shawshank Redemption - Andy Escapes: Andy Dufresne (Tim Robbins) goes through hell to escape Shawshank Prison. BUY THE MOVIE: https://www.fandangonow.com/details/movie/the-shawshank-redemption-1994/1MV03b5962872c34a91ad6553e83a4c0f65?cmp=Movieclips_YT_Description Watch the best The Shawshank Redemption scenes & clips: https://www.youtube.com/playlist?list=PLZbXA4lyCtqqQBdTalbzVGCKQf43YI3GV FILM DESCRIPTION: Andy Dufresne (Tim Robbins) is sentenced to two consecutive life terms in prison for the murders of his wife and her lover and is sentenced to a tough prison.

Kövesse a Magyar Narancs filmes blogját, a Mikrofilmet, amely rendszeresen új tartalommal jelentkezik. Ajánlók, előzetesek, toplisták, és még sok minden más a Mikrofilmen!

Figyelmébe ajánljuk