Egyórás korona-különkiadással jön a South Park

Egyórás korona-különkiadással jön a South Park

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 16.

Mikrofilm

Nem olyan, mintha egész 2020 egy vég nélküli South Park-rész lenne?

Erdőtüzek, a III. világháború fenyegető réme, Megxit, polgárháború-közeli helyzetbe forduló polgárjogi mozgalmak, koronavírus, ja és persze Trump még mindig hatalmon van. Nem csoda, hogy hódítanak a 2020-as évet a bánatba elküldő mémek. Egy ilyen őrült évben épp ezért bajban vannak azok a szórakoztató műsorok, amelyek eddig görbe tükröt igyekeztek elénk tartani. A Fekete tükör például zseniális hirdetéssel jelezte: a 6. évad már kint van, hiszen abban élünk.

A másik jól ismert paródiasorozat, a South Park azonban mindezidáig szó nélkül hagyta az eseményeket. Legutolsó, 23. évada tavaly decemberben fejeződött be, de a Comedy Central jelezte: még 3 évadig biztos számítanak Trey Parker és Matt Stone agymenésére, akik a jelek szerint tevékenyen töltötték a karantén-időszakot: most került ki a netre a sorozat különleges, egyórás korona-kiadásának előzetese,

Eszerint főhőseinknek olyan, általunk is jól ismert helyzetekkel kell megküzdeniük, mint a távolságtartás, a fertőzésveszély és az egész világot megbénító járványhelyzet. Azt egyelőre nem tudni, hogy a különkiadás az új évad nyitánya, vagy egy attól teljesen független felvonás. Mindenesetre Amerikában szeptember 30-án debütál.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?