Évekig játszotta a nagymenő hollywoodi producert a szexéhes csaló

  • Szabó Ádám
  • 2019. július 16.

Mikrofilm

De már nyomában liheg az FBI.

Con Queen of Hollywood, azaz Hollywood csaló királynője ellen immár az FBI is nyomoz, mert producernek és mindenféle hollywoodi fejeseknek kiadva magát több tucat filmiparban dolgozót vert át.

A csaló nagymenők nevével visszaélve vert át feltörekvő színészeket, fotósokat, kaszkadőröket vagy épp sminkeseket: legtöbb esetben pénzt csikart ki belőlük, de olyan is előfordult, hogy

szexuális tartalmú beszélgetésekbe próbálta bevonni

áldozatait. Két tucat producer és stúdióvezető személyazonosságát lopta el, köztük a Lucasfilm igazgatójáét, vagy a Paramount egykori vezetőjéét.

Disznóságaira akkor derült fény, mikor a Marvel Stúdiót vette célba. Victoria Alonso ügyvezető alelnöknek tűnt fel, hogy valaki visszaél nevével és címével, az esetet pedig azonnal vizsgálni kezdték a Marvelt birtokló Disney ügyvédei. Mint azóta kiderült, a Con Queen

több száz embert vert át

az elmúlt években, és akár több százezer dollárt is összeszedhetett a csalásokkal. Telefonon és e-mailen vette fel kapcsolatot kiszemeltjeivel, és nem létező munkalehetőségeket ajánlott nekik. Olyan is előfordult, hogy kecsegtető ajánlattal Indonéziába csábította áldozatát, és azt ígérte, később megtéríti a tolmácsra, sofőrre és egyéb segítségre áldozott összeget – ez persze nem történt meg, s a pénz valószínűleg visszacsorgott a csalóhoz.

Ami a szexuális tartalmú telefonokat illeti, ezek főleg a közelmúltban szaporodtak meg. Március közepén egy hamis fiókot használva a svindler fél tucat feltörekvő színészt keresett meg e-mailen a Bosszúállók: Végtelen háború és a Fekete párduc casting directorának kiadva magát. Miután felkeltette a színészek érdeklődését, már Alonsóként hívta fel őket telefonon, és megpróbált erotikus beszélgetéseket kierőltetni. Brandon Wengrzy, az egyik áldozat beszámolója szerint például azt kérte tőle, hogy játszanak el egy szexuális szerepjátékot – a fiatal színész bele is ment a dologba, egészen addig a pontig, mikor már túl kellemetlenné vált számára a dolog. Mint Wengrzy elmondta, egészen a legvégső pontig minden tökéletesen hitelesnek tűnt számára. Azt, hogy Con Queen profi csaló, az is bizonyítja, hogy Wengrzy átverésekor egyszerre három személyt is eljátszott, mindez pedig nem is tűnt fel a színésznek.

A valódi Victoria Alonso

a stúdióval együtt kikérte magának az átverést, és minél hamarabb igyekezett tisztázni, hogy nem ő áll a furcsa telefonhívások mögött. A csaló lebuktatásához az is kellett, hogy néhány alkalommal túl messzire menjen. 10 nappal a Bosszúállók: Végjáték premierje előtt például azzal a hazugsággal próbálkozott, hogy a Marvel szeretné lecserélni a Sólyomszemet alakító Jeremy Rennert, épp ezért új kaszkadőröket is keresnek. Ez aztán eljutott a film egyik főszereplőjéhez is, aki persze azonnal megkérdezte Alonsót a dologról. Bár Con Queen személyazonosságát még nem sikerült kideríteni, az FBI már nyomoz az ügyben.

Figyelmébe ajánljuk