Ilyen lenne Jim Carrey a Ragyogás főszerepében: durvább, mint várnánk

  • Szabó Ádám
  • 2019. július 16.

Mikrofilm

Mint annyi forradalmi újítás, ez is a pornóiparban jelent meg először.

Kevés olyan ikonikus szerep létezik, mint Jack Nicholson alakítása Jack Torrance-ként a Ragyogásban – még az is ismeri a színész grimaszait és egysorosait, aki nem látta Kubrick filmjét. Egy Youtube-felhasználó a közelmúltban egyedi ötlettel állt elő: Jim Carrey arcát applikálta Nichoson-é helyére – az eredmény pedig hatásosabb lett, mint várnánk.

The Shining starring Jim Carrey : Episode 2 - The Bat [DeepFake]

Jim Carrey impersonates Jack Nicholson in this clip from The Shining. .. Not really, it's a deepfake. Patreon: https://www.patreon.com/ctrl_shift_face Twitter: https://twitter.com/ctrl_shift_face DISCLAIMER: No copyright is claimed in this video and to the extent that material may appear to be infringed, I assert that such alleged infringement is permissible under fair use principles in U.S.

A Ctrl Shift Face nevű csatorna az ún. DeepFake technológiát használta – ez egy mesterséges intelligencia generálta algoritmus, amely lehetővé teszi, hogy a videókon kicseréljük a szereplők arcait. Mint annyi forradalmi technikai újítás, ez is a pornóiparban jelent meg először – hatásosságát pedig az is bizonyítja, hogy

egyes államokban máris betiltották

az így készült erotikus filmeket, hiszen azok zsarolásra és megvesztegetésre is használhatóak.

A Carrey-féle Ragyogás-videók a napokban kezdtek terjedni az interneten – van olyan klip, ami máris milliós megtekintésnél jár. Való igaz, kevés színész van, akinek olyan energiája és hisztériája van, mint Nicholsonnak a filmben – kár, hogy Carrey hasonló próbálkozások helyett inkább furcsa bajusszal ugrándozik egy kék rókával karöltve.

A Ragyogás azonban nem csak a DeepFake technológiával tér vissza:

már kint is van az Álom doktornak keresztelt folytatás előzetese, amely King könyvét és Kubrick filmjét is igyekszik továbbvinni.

Figyelmébe ajánljuk