Idős ember fogva tartása, lopás, sikkasztás: évtizedes börtön vár a híres menedzserre

  • Szabó Ádám
  • 2019. május 15.

Mikrofilm

És ez még csak a bűnlajstrom eleje.

Stan Lee tavaly novemberben, 95 évesen halt meg, de ahogy az a legnagyobb ikonokkal lenni szokott, élete még mindig beszédtéma – ráadásul a Marvel sem hagyja, hogy elfeledjük a képregénypápát, aki a nemrég bemutatott Bosszúálló: Végjátékban is cameózott egyet.

A Deadline híradása szerint nem csak a rajongók nem felejtkeztek el Lee-ről, de a Los Angeles megyei Kerületi Ügyészség sem, s most eljárást indított az elhunyt egykori menedzsere és barátja, Keya Morgan ellen.

A vád: idős ember fogva tartása,

lopás, sikkasztás, hamisítás vagy csalás, valamint időseket érintő rossz bánásmód. Morgan tavaly februárban vette át az irányítást Lee üzleti és egyéb üzleti ügyei felett, a kettejük közötti problémás kapcsolatra pedig már tavaly nyáron derült fény.

Stan Lee (középen) Vin Diesellel és Keya Morgannal

Stan Lee (középen) Vin Diesellel és Keya Morgannal

Fotó: twitter.com/therealstanlee

 

A képregényrajzoló családja már korábban is panaszkodott arra, hogy Morgan teljesen elválasztja tőlük Lee-t; a hírek szerint ráadásul vagyontárgyakat is lopott tőle közel 5 millió dollár értékben. Hozzátartozói azt mondják, az alkotó és menedzsere viszonya

a Stockholm-szindróma tipikus esete.

Tavaly áprilisban még együtt jelentek meg a Bosszúállók: Végtelen háború díszbemutatóján, majd június 10-én Lee a támadásokkal szemben egy twitteres videóüzenetben állt ki barátja és menedzsere mellett.

false

 

Pár nappal később már rendőrök vették őrizetbe Morgant, amiért hamisan jelentett egy betörést Lee házába. 20 ezer dollár óvadék fejében kiengedték, Lee azonban ekkor már nemhogy nem támogatta őt, de távoltartási végzést kért ellene és bántalmazásért fel is jelentette.

Múlt hónapban immár

Lee halála után folytatódott az ügy:

a hamis bejelentés ügyében bűnösnek találták az ex-menedzsert, és ítéletben mondták ki, hogy tartsa távol magát az elhunyt családjától és birtokától.

Ha időskori bántalmazás miatt is elítélik, akár egy évtizednyi börtön várhat rá. Stan Lee vagyonát, amire a vádak szerint Morgan foga fájt, közel 50 millió dollárra becsülik.

Figyelmébe ajánljuk