A Trónok harca alkotóitól érkezik a következő Star Wars-film 2022-ben

  • narancs.hu
  • 2019. május 15.

Mikrofilm

És akkor ennek ki az, aki örül?

Bob Iger, a Walt Disney Co. vezérigazgatója kedden jelentette be New Yorkban, hogy az idén decemberben véget érő Skywalker-saga utáni első új Csillagok háborúja filmet David Benioff és D. B. Weiss jegyzik majd.

A Disney már korábban elárulta, hogy a Star Wars: Az utolsó Jedik rendezője, Rian Johnson, valamint tőle függetlenül Benioff és Weiss is új Star Wars-filmeken dolgoznak, ám az csak a mostani bejelentéssel tisztázódott, hogy kinek az alkotása érkezik először a mozikba.

A Skywalker-saga lezárása, a J.J. Abrams rendezte Star Wars: Skywalker kora című epizód december 19-én érkezik a magyar mozikba.

Nem biztos, hogy a hírnek a Star Wars vagy a Trónok harca rajongói maradéktalanul örülnek, hisz' a GOT-sorozatot lezáró 8. évad folyamatos támadások kereszttüzében áll. aA rajongók a készítőket hibáztatják, amiért eltértek a regényfolyam szerzője, George R. R. Martin koncepciójától, és a korábbi évadokban jól felépített, logikus történetmesélést elrontották, a karakterekből pedig esetenként komplett hülyét csináltak.

A Star Wars legújabb részeit egyébként is sok kritika éri, annak rajongói is elégedetlenek, a bevételek sem úgy alakultak az elmúlt években, ahogy azt a stúdió várta. Ráadásul még az is előfordult, hogy különféle okokból a Disney kénytelen volt menet közben rendezőt váltani, ami nyilván nem tett jót a kultfilm-saganak.

Figyelmébe ajánljuk