Így néz ki a fiatal Tony Soprano a Maffiózók előzményében

  • narancs.hu
  • 2021. július 1.

Mikrofilm

Megérkezett a The Many Saints of Newark előzetese!

Az 1990-es-2000-es évek kultikus sorozatai ismét aranykorukat érik. A streamingszolgáltatóknak köszönhetően ugyanis nézők új generációit hódítják meg, és természetesen az egykori fanok sem feledték még el kedvencüket. A Jóbarátok ismételt összeállása után egy másik sikershow, a Maffiózók is visszatér: The Many Saints of Newark címmel előzményfilm készült, amely a főszereplő, Tony Soprano fiatalkorát mutatja be.

Az 1999-2007 között az HBO-n futó Maffiózók igazi kritikus- és közönségkedvencnek számított: 21 Emmy-díjat nyert, és még a sorozatboom előtti időkben nagy szerepet játszott abban, hogy a tévéműsorokat is komoly művészeti alkotásnak, és ne a mozik kistestvérének, másodlagos produktumoknak tartsa a közvélemény. A show Tony Sopranot, a New Jersey-i maffia fejét mutatja be, aki személyes és szakmai gondjaival igyekszik megbirkózni, és ebben egy pszichoterapeuta segítségét kéri.

Az előzményfilm 1967-ben játszódik, és a fiatal Tony Soprano felemelkedésére, valamint nagybácsijával való kapcsolatát koncentrál. A produkció egyik különlegessége, hogy a főszerepet az eredeti karaktert játszó James Gandolfini fia, Michael Gandolfini játssza – előbbi 2013-ban hunyt el. A rajongók számára bizakodásra adhat okot, hogy a forgatókönyvet a Maffiózók eredeti alkotója, David Chase írta, a rendező pedig az az Alan Taylor lesz, aki kilenc epizódot is renedzett, az egyikért ráadásul Emmy-t is nyert.

A The Many Saints of Newarkot a tengerentúlon október 1-jén mutatják be a moziban, az HBO Max-on pedig ugyanekkortól 31 napon keresztül streamelhető is lesz.

A Maffiózók - The Sopranos című sorozatról korábban írt kritikánk itt olvasható: 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk