Káromkodó sztárok minden mennyiségben, 1917-től egészen a 60-as évekig!
All-About-Eve-2_top_story_lead.jpg
Bette David a Mindent Éváról című filmben

Káromkodó sztárok minden mennyiségben, 1917-től egészen a 60-as évekig!

  • Szabó Ádám
  • 2020. április 17.

Mikrofilm

Kamerát eltévesztő James Stewart, szövegét elfelejtő Barbara Stanwyck, saját nyelvében elbotló Humphrey Bogart!

A hollywoodi aranykor filmjeit nézve azt gondolhatnánk, hogy annak legnagyobb sztárjai, Katharine Hepburn, Humphrey Bogart vagy épp James Stewart az életben is pont olyan sima beszédű, összeszedett és kimért emberek voltak, mint a vásznon. Nem volt még Youtube, Instagram vagy Facebook, amelyek segítségével a gondosan felépített imidzs mögé pillanthattunk volna, talán épp ezért maradtak meg a szemünkben a mai napig a szerepeikben élve, mint mozgó viaszbábuk.

Pedig ők is káromkodtak, bakiztak vagy épp megbotlottak, csak ezekből jóval kevesebb felvétel maradt fent. A karantén idején viszont akadnak, akiknek van annyi idejük, hogy összeszedjék a ritka felvételeket az egykori legnagyobb sztárokról. Ennyi son of a bitch-felkiáltást még biztos nem látott kedvenceitől!

 

Ha pedig mindez nem lenne elég, akad egy teljes mozifilmnyi hosszúságú válogatás is: káromkodó sztárok minden mennyiségben, 1917-től egészen a 60-as évekig!

 

Via AV Club

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.