Nicolas Cage-ből film noiros Pókember lesz

  • narancs.hu
  • 2024. május 15.

Mikrofilm

A Pókember: Irány a Pókverzum után fekete-fehér, élőszereplős sorozatot kap a szuperhős.

Van-e valami, amire Nicolas Cage nem képes? A színész valószínűleg nap mint nap felteszi magának ugyanezt a kérdést, és nagyon úgy néz ki, hogy a válasz nemleges. Az egykori akciósztárból a B-kategóriás filmek poszterarcává váló Cage az elmúlt években valódi posztmodern ikonná vált – mindezt ebben a cikkünkben mutattuk be. A Cage-reneszánsz azonban továbbra is tart: a Disznóban egy rég nem látott, komoly oldalát mutatta meg; feltűnt minden idők leginkább Nic Cage-esebb filmjében; de az alsópolcos westerneket sem veti meg – mint a The Old Way rendezője a Narancsnak elmondta, neki úgysincs szüksége rendezésre. A nálunk idén év elején bemutatott Álmaid hősében pedig ismét egy többszörösen összetett, őrült szerepet játszott, ráadásul karrierje egyik legjobbját nyújtja. Emellett azonban a szuperhősfilmekbe is belekóstolt: egy vicces cameóban Supermanként tűnt fel a Flash – A Villámban, az Oscar-díjas Pókember – Irány a Pókverzumban pedig ő kölcsönözte Noir Pókember hangját.

A hírek szerint az animáció után hamarosan visszatérhet a karakterhez: az Amazon ugyanis élőszereplős sorozatot rendelt, amely Pókembernek erre a sötétebb változatára koncentrálna. A Spider-Man Noir című képregénysorozatot a Marvel még 2009-ben indította: ebben Peter Parker a film noirok éjfekete, karcos és füstös világában válik Pókemberré. Az Irány a Pókverzum lényege pont az volt, hogy a különböző Pókember-sorozatok hőseit hozta össze egy világmegmentő kalandba, Cage Noir-hőse pedig ezek közül is az egyik legemlékezetesebb volt.

Először még 2023-ban röppent fel a hír, hogy a karakter egy élőszereplős sorozatban térhet vissza, azt azonban csak most jelentették be, hogy ismét Cage játszaná el. A színész filmográfiájában 110-nél is több cím található, a tévével azonban mindössze egyszer próbálkozott: még karrierje kezdetén, Nicolas Coppola néven forgatott egy pilotepizódot The Best of Times címmel, ami akkora bukás lett, hogy nem is rendeltek belőle folytatást.

A Noir című sorozat az 1930-as évek New Yorkjában játszódik; Pókember szerencsétlen, öregedő magánnyomozóként jelenik meg benne, aki kénytelen szembenézni múltjával, amikor ő volt a város egyetlen szuperhőse. Az animációs Pókemberek alkotói producerként felügyelik majd a sorozatot, melynek alkotói Oren Uziel forgatókönyvíró (Az elveszett város; 22 Jump Street – A túlkoros osztag) és Steve Lightfoot (Hannibal; A Megtorló; Sántárám) író-producer lesznek. Az első két részt a Fleabag és a Megszállottak viadala Emmy-díjas rendezője, Harry Bradbeer dirigálja majd.

Cage tavaly a Vanity Fairnek adott interújában azt nyilatkozta, úgy érzi, a mozis karrierje lassan véget ér, talán három-négy film van még benne – de szívesen kipróbálná magát a tévében. Kiemelte: olyan, valóban minőségi sorozatokra vágyik, mint például a Breaking Bad – Toták szívás.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!