Parkinson-kóros Lars von Trier

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 8.

Mikrofilm

A rendező jól érzi magát, kezelik a tüneteit – és kezelést kap, hogy befejezhesse a Birodalom: Exodust.

Lars von Triert 66 éves korában Parkinson-kórral diagnosztizálták – jelentette be a 444.hu szerint a dán rendező produkciós cége, a Zentropa. A cég közölte, hogy a diagnózis miatt Von Trier nagyon kevés interjút fog adni legújabb projektje, az 1990-es évekbeli kultikus tévésorozata, a Birodalom 3. évadának indulása előtt.

„Lars jól érzi magát, kezelik a tüneteit – és kezelést kap, hogy befejezhesse a Birodalom: Exodust” – áll a közleményben. A misztikus kórházsorozat 3. évadát a Velencei Filmfesztiválon mutatják be augusztus 31-én, 25 évvel az utolsó, 1997-ben sugárzott rész után.

Az új évadban szerepel többek között Alexander Skarsgård, Mikael Persbrandt, Lars Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Tuva Novotny és David Dencik.

Legutóbbi, A ház, amit Jack épített című filmjének megjelenésekor, 2018-ban beszélgettünk a rendezővel:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk