Podcast lesz a Jégvarázsból

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 23.

Mikrofilm

A klímaváltozásra hívja majd fel a figyelmet.

Mind a 2013-as Jégvarázs, mind annak 2019-es folytatása ott van minden idők legnagyobb bevételű animációs filmjei között: előbbi 1,28 milliárd, utóbbi 1,45 milliárd dollárt hozott világszinten, amivel a műfajtól független box office toplistán is előkelő helyen állnak.

Ennek fényében nem az a furcsa, hogy Anna, Elsa és társaik története folytatódik – inkább az, hogy milyen formában: podcastként.

A hírek szerint azonnban nem a már létező filmeket adaptálják hangjátékká, és nem is újranézős podcastet terveznek, mely során az alkotók a mozit kommentálva sztorizgatnak. Ezek helyett új történetet mesélnek majd el, amely a második epizód után játszódik, és azt mutatja be, hogyan érinti a klímaváltozás a filmek helyszínéül szolgáló Arendelle-t. A Frozen: Forces of Nature (Jégvarázs: A természet ereje) című műsorban Annának és Elsának fel kell kutatnia egy titokzatos gépezetet, amely segít nekik helyreállítani a természet rendjét. Hogy a szórakoztatás mellett a podcast tanítson is valamit, felkérték az ABC News vezető meteorológusát, Ginger Zee-t is, aki egyfajta műsorvezetőként tűnik majd fel. Ő volt az Inside Frozen 2 című, a második epizód kulisszatitkai mögé betekintő podcast házigazdája is. A főszereplők eredeti hangjait kölcsönző színészek (Kristen Bell, Idina Menzell, Jonathan Groff vagy épp Josh Gad) azonban a közeljövőben biztos nem tűnnek fel a műsorban, hiszen a színészek jelenleg is zajló sztrájkja értelmében nem promotálhatják a Disney filmjeit.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Bányai Kelemen Barna: Engem a szerelem vezérelt

A színész hat éve tagja a Katona József Színház társulatának, de sokfelé játszik, most épp a Radnótiban volt bemutatója. Az Ördög Tamással folytatott munkáról, a Tarnóczi Jakab-féle Extázisról és a Mohácsi testvérekről is beszéltünk vele, s persze szó esett a filmezésről is.