Szemtől szemben 2 – Al Pacino őt szeretné saját szerepére a folytatásban

Mikrofilm

Könyv formájában folytatódott a klasszikus akciófilm, Pacino saját szerepére egy igazi feltörekvő sztárt nézett ki.

Felújított változatban vetítették újra a Szemtől szemben című filmet az idei Tribeca Filmfesztiválon, ahol jelen volt a főszerepeket játszó Al Pacino és Robert De Niro is. Michael Mann 1995-ös akció-thrillere a műfaj egyik legnagyobb becsben tartott darabja, és nem csak azért, mert két színészzseni feszül benne egymásnak. Nem csoda, hogy akkora felhajtás övezte, amikor a rendező még 2016-ban bejelentette, hogy folytatja rabló-pandúr hajszáját, ám mozi helyett könyv formájában.

A Szemtől szemben 2  című regény végül augusztus elején jelenik meg a tengerentúlon. A könyvet a rendező Meg Gardiner Edgar-díjas krimiíróval közösen jegyzi. Mint korábban Michael Mann elmondta, régóta szándékában állt folytatni történetét, ugyanis izgalmas korábbi sztorik és gazdag háttértörténetek állnak az abban szereplők mögött. Az is nagyon izgatja, mi történhetett velük az 1995-ös film eseményei után. A könyv a hírek szerint egyfajta sequel-preqel keverék, azaz az eredeti sztori előtti és utáni eseményeket is bemutatja.

A Tribecán zajló beszélgetés résztvevői kaphattak egy kis ízelítőt magából a könyvből is, a legjobban azonban az érdekelte a közönséget, hogy az esetleges filmadaptációban ki játszaná a főszerepeket.

„Timothée Chalamet!” – kiáltotta Pacino arra a kérdésre, kire osztaná saját karakterét, mire a nézők tapsban törtek ki.

De Niro vele ellentétben az Indiewire beszámolója szerint nem ment bele a játékba, inkább csendbe burkolózott.

Kérdés, valóra válhat-e Pacino kívánsága, Timothée Chalamet ugyanis a legmenőbb és legfoglalkoztatottabb színészek közé tartozik, mióta a 2017-es Szólíts a neveden című romantikus filmjében nyújtott, Oscar-díjra jelölt alakítása után felkapta nevét a szakma. Jelenleg épp Kid Cudi rapper Entergalactic című animációs sorozatához kölcsönzi hangját, de már készül a Dűne második felvonása, valamint a Charlie és a csokigyár előzményfilmje, a Wonka, melyben ő alakítja majd a főszerepet. Mindezek mellett a Szólíts a neveden után újra összeállt Luca Guadagninóval a Bones and All című kannibál love storyban. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk