Tarr Béla tart workshopot a Freeszfe-n

  • narancs.hu
  • 2023. január 10.

Mikrofilm

Tizennégy nemzetközi filmes részvételével.

A Sátántangó és a Werckmeister harmóniák rendezője Kés címmel tart workshopot a Freeszfe hallgatóinak január 9-23. között. Az egyesület honlapja szerint az eseményre a világ minden tájáról érkezett jelentkezők közül végül 14 filmest választottak ki, akik 10 országból érkeztek. Akad közöttük tajvani, polinéziai, amerikai és határon túli magyar is.

A kéthetes kurzus végén a tervek szerint 14 rövidfilm készül, ezek létrehozásában a Kino Alfa cég, a 2.8 Rental, a Prop Club, valamint a CEU – Közép-európai Egyetem segíti a szervezetet.

Tarr Béla két éve a Sátántangó eredeti munkakópiáját ajánlotta fel a Freeszfe jótékonysági aukciójára, amelyen végül 19 millió forintot sikerült összegyűjteni. Mint kiderült, a Sátántangó-relikviát Soros György fia, Alexander Soros vásárolta meg, aki így kommentálta az esetet: „A kópiát Magyarországon kívül, biztonságos körülmények között tervezem tárolni. Amint törvényes eszközökkel visszaállítják a demokráciát Magyarországon, illetve a Freeszfe elnyeri az őt megillető státuszt, visszaadom a kópiát jogos tulajdonosának, a magyar népnek.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.