Sorozat készülhet a 8 mérföldből

  • narancs.hu
  • 2023. január 10.

Mikrofilm

50 Cent és Eminem már dolgozik rajta.

Ma ugyan már inkább a Pulitzer-díjas, filmezés felé is kacsingató Kendrick Lamar számít a legfelkapottabb rapsztárnak, a 2000-es évek környékén a szcénát még egyértelműen Eminem uralta. Karrierjének egyik betetőzése a 2002-es, önéletrajzi ihletésű filmje, a 8 mérföld volt, melynek nemcsak a zenéjéért felelt, de ő alakította a főszerepet is. A film a kritikusi és közönségsiker mellett egy Oscart is hozott az előadónak: a Lose Yourself című szám győzött a legjobb betétdalok között.

Eminem díjához szinte hozzáforrt anekdotája, miszerint nem hitte volna, hogy győzhet, ezért el sem ment a gálára, inkább otthon maradt és átaludta az estét. Végül 17 évvel később, a 2020-as Oscaron adhatta elő ikonikus nótáját.

A 8 mérföld sagája viszont nem biztos, hogy ezzel lezárult: a hírek szerint tévésorozat készülhet a filmből, mégpedig Eminem egyik rapper barátjának, a tavaly Budapesten koncertező 50 Centnek a segítségével. 50 Cent az elmúlt években szinte egyfajta második karriert épített ki a tévében: ő a producere a Starz csatorna Power című krimidrámájának, melynek tavaly már a negyedik spinoffját mutatták be Power Book IV: Force címmel. Emellett szintén a nevéhez köthető a csatorna Black Mafia Family című krimisorozata. A rappernek Eminemmel (na meg Jaz-Z-vel, Kendrick Lamarral, Snoop Doggal és egy rakás ikonnal együtt) egy Emmy-díja is van, amelyet a tavalyi Super Bowl félideji showműsoráért kapott; de színészként is számtalan film és tévéműsor fűződik a nevéhez. Mi még 2014-ben, új albuma, az akkor debütáló Power, illetve a Gengsztertörvények című könyve kapcsán interjúztunk vele, ez itt olvasható. 

50 Cent egy interjúban ejtette el, Eminemmel karöltve épp azon dolgozik, hogy tévésorozatot készítsenek a 8 mérföldből. A projekt egyik célja, hogy a fiatalabb generációval is megismertessék Eminem művészetét. A két rapper a 2000-es évek óta barátok, először 50 Cent 2003-as albumán, a Get Rich or Die Tryin’-on dolgoztak együtt. „Meg akarom csinálni, meg fogom csinálni. És nagy lesz. Dolgozom rajta, nem fecsérlem az időt. Mindent beleadok. Meg kell csinálnom Eminem örökségéért, mert fontos számomra, hogy mindenki megértse azt” – nyilatkozta 50 Cent.

A  2002-es film stáblistája Eminem mellett is veretes névsort vonultatott fel: a rendező a Szigorúan bizalmas Oscar-díjas direktora, Curtis Hanson, a forgatókönyvért pedig az a Scott Silver felelt, akit később a The Fighter – A harcosért és a Jokerért is jelölték a díjra. Eminem mellett olyan színészek tűntek fel benne, mint Kim Basinger, Mekhi Phifer, Brittany Murphy, Michael Shannon vagy épp Anthony Mackie. (Murphy 2009-ben, mindössze 32 évesen hunyt el.) Arról, hogy a többiek közül valaki szerepet vállal-e a készülő sorozatban, egyelőre nincs hír.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk