Titokban leforgatták a Borat folytatását

Titokban leforgatták a Borat folytatását

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 9.

Mikrofilm

A kazah nép nagy fehér gyermeke visszatér!

Sacha Baron Cohenről legutóbb akkor hallhattunk, amikor hillbillynek öltözve saját gyűlésükön csinált hülyét a rasszistákból. Máig nem tudni, hogy az ugratás a Who is America? című legutóbbi sorozatához kapcsolódik-e, melyben ismét görbe tükröt tartott az amerikaiak elé – vagy épp egy jól ismert, másik projektjéhez.

Saját bulijukon csinált hülyét a rasszistákból a Boratot alakító komikus

Sacha Baron Cohen rasszista énekléssel űzött gúnyt az amerikaiakból. Sacha Baron Cohen egész karrierje a parodizálásra épül: legismertebb figurája talán Borat, egy kazah riporter, de szkeccsei után mozifilm készült Brüno nevű karakteréből (aki egy meleg osztrák divatőrült) és Ali G-ből is (aki egy fekete szlenggel beszélő fehér angol raper).

Ha ez nem lenne elég, július elején a rózsaszín bikinit és magassarkút viselő Cohen berontott a New York-i Mark Hotelben épp interjút adó Rudy Giulianihoz, a város egykori polgármesteréhez is, aki egyszerűen abszurdnak nevezte a dolgot. Akkor senki sem sejtette, mi fog kisülni ezekből a performanszokból. A legújabb hírek azonban segíthetnek kontextusba helyezni a történteket.

A Cohen-féle átverésekhez elengedhetetlen, hogy titokban készüljenek, és az sem hátrány, ha az alanyok nem ismerik fel a színészt a smink és a gúnya alatt. Épp ez volt a probléma Cohen eddigi legnagyobb dobásával, Borattal: a kazah riporter 2006-os mozija óriási sikert aratott (Oscar-jelölés és több mint 260 millió dolláros bevétel) és az egész világ számára ismertté tette a figurát; lehetetlenné vált tehát, hogy valaki valóban még egyszer bedőljön neki. Épp ezért Cohen visszavonultatta a figurát és az elmúlt években egyéb alteregóira (például Brünóra, a meleg osztrák riporterre) koncentrált.

Augusztus végén aztán a semmiből feltűnt egy TikTok-videó, amelyen a Borat-nak öltözött színész látható, amint kocsikázás közben egy stáb filmezi Ekkor azonban még nem lehetett tudni, hogy csak egyszerű tréfáról, vagy épp direkt megrendezett media hoaxról volt-e szó.

Az Indiewire aztán a napokban előállt a hírrel: Cohen az elmúlt időszakban titokban a Borat folytatását forgatta – sőt, a munkálatok már be is fejeződtek! A folytatás története is kiszivárgott: eszerint a 2006-os első rész sikere után Borat azt gondolja, hogy óriási mozisztárrá vált, ezért megpróbál elbújni a nyilvánosság elől és elkezd inkognitóban embereket interjúvolni. Vagyis simán lehet, hogy a második rész nem is annyira Borat-ról, mint magáról Cohenről fog szólni; csodálkoznánk rajta, ha a mockumentary nem kapna valami nézőknek kikacsintós, posztmodern felütést.

Figyelmébe ajánljuk

Szélessávú internet növényeknek Siófok-Törekiben

A Digi Kft. megbízásából szélessávú internetezésre és televíziós szolgáltatások igénybevételére alkalmas optikai kábelt fektetnek a városrész egy balatoni panorámás hegyi utcájában. A kábel külterületen, ahol elvileg csak mezőgazdasági célú építmények állhatnak, a Digi tulajdonosa, a 4iG két felsővezetője, Jászai Gellért és Linczényi Aladin telkéhez vezet.