Will Smith pofonja ellenére máris van ötlet a Richard király folytatására

  • narancs.hu
  • 2022. április 19.

Mikrofilm

Serena Williams külön filmet szeretne magának és nővérének is.

Will Smith pofonja minden egyebet elhalványított – értékeltük az idei Oscar-gálát, melynek legnagyobb eseménye az volt, hogy a színész egyszerűen pofánvágta a felesége kopaszságával a színpadon viccelődő Chris Rockot. Azóta bocsánatot kért az esetért, lemondott amerikai filmakadémiai tagságáról, az Akadémia pedig 10 évre eltiltotta őt az Oscar-ceremóniáról. Sokan talán már el is felejtették, melyik filmért is vehette át Smith az Oscar-díját, a botrány ugyanis filmjére, a Richard királyra is árnyékot vetett.

A teniszező Williams-család persze nem túl boldog emiatt: maga Richard Williams, Venus és Serena Williams édesapja – akinek a megformálásáért Will Smith elnyerte a díjat – elítélte az erőszakot, Serena Williams pedig úgy igyekszik védeni a család becsületét, hogy egy interjúban bejelentette: folytatni szeretné a mozit.

A Richard király elsősorban a Williams-nővérek apjára koncentrál, a sztori pedig épp ott fejeződik be, amikor Venus belekezd saját, hamarosan világrengető teniszkarrierjébe. Nővére, Serena egy interjúban úgy nyilatkozott: szeretné, ha a film folytatást kapna, amely ezúttal már rájuk, vagyis a világ valaha volt talán legnagyobb teniszezőnőiről szólna. Épp ezért mindjárt külön mozit kaphatna a testvérpár egy-egy tagja. „Venus a saját irányába ment tovább, és én is így tettem. Mindkettő karrierje két, teljesen különböző történetet alkot” – magyarázta.

A sajátjáról azt mondta, hogy az tele van drámával, így már-már egy telenovellába is beleillene, de egy jó rendező valószínűleg remek filmet készíthetne belőle. A Marvel-rajongó teniszező ötletelése itt nem állt meg: a külön Venus és Serena filmek után egy Bosszúállók-típusú összegzést vizionált, melyben a két teniszező találkozik, és együtt elkezdenek dolgozni a Richard királyon – csak hogy teljessé váljon a meta-önéletrajzi kör.

Mindez persze egyelőre pusztán fikció, a Richard király sikere után azonban benne van a pakliban, hogy összejön a folytatás – kérdés, Will Smith botránya után lesz-e, aki finanszírozza a projektet.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mi fán terem az ökoirodalom?

A hetvenes években felforgató versekben olvastunk olyat, amit ma a Facebook-kommentelők megfogalmaznak a klímakatasztrófáról. De mi kell ahhoz, hogy az irodalom hitelesen szóljon az ember és a természet kapcsolatáról? Csabai Máté írását vettük elő az Ásatás-sorozatban.