Kövér László odament Erdélybe, s megint szándékosan hülyét próbált csinálni mindenkiből

  • narancs.hu
  • 2016.11.28 00:11

Narancsblog

Saját magából sikerült is, a többit meglátjuk.

A magyar házelnök nagyot ment a hétvégén, először egy békési kisgazdafórumon hordott össze hetet-havat, vizionált az életpálya-modelleknek hála tömegesen itthon maradó fiatalokat, emelkedő fogyasztást, s keverte össze a munkaerőhiányt a munkanélküliség csökkenésével. Akinek ez sem volt elég a doktorból, vasárnap reggel szembesülhetett a jó hírrel, hogy megint kitiltott valakit a parlamentből – megint Gréczyt, szokása ez neki.

S mintha mi sem történt volna, folytatta útját az édes Erdélyországba, ahol Sepsiszentgyörgyön adódott fellépése egy sajtóbeszélgetésen és egy ún. közéleti fórumon, ahol az MTI szerint a következő hülyeséget mondta.

false

 

Fotó: MTI–Veres Nándor

Az erdélyi magyarság „potenciálisan ellenségnek bélyegzett közösség”. Amit aligha lehet máshogyan értelmezni, csak úgy, hogy bántsák a magyart. A románok. Vagy a magyar ellenzék – a menekültekről ezúttal nem esett szó, pedig azoknak a szeme sem áll jól, csak hát Erdélyben még kevesebb van belőlük, mint Magyarországon. Erről a közlésről éppenséggel mondhatjuk azt is, hogy csak a szokásos paranoia, de akár azt is, hogy milyen igaza van, hisz ki tenné a tűzbe a kezét Románia kisebbségi politikájáért. Még kevésbé a magyar kormány kisebbségi politikájáért, hisz természetesen most is erről van szó.

Kövér a Magyar Polgári Párt nevű helyi formáció tiszteletbeli elnöke. Ez az a kezdetben Szász Jenő nevével fémjelzett pártocska, amit azért telepített Romániába a Fidesz, hogy megtörje az RMDSZ-nek a helyi magyar választók körében élvezett egyeduralmát. A kísérlet olyan rohadt eredménytelen maradt, hogy a Fidesz kénytelen volt egy másik pártot is létrehozni ugyanezzel a céllal: az Erdélyi Magyar Néppártot konkrétan Tőkés László alá gründolták, de tán még Szászéknál is jobban beleálltak minden egyes alkalommal a földbe, míg az RMDSZ tette, amit tennie kell, na, jó, amit tehetett.

Erre most odamegy Kövér, és azt mondja nekik, hogy a legfontosabb az egység. Mert az ellenséges mondata a maga teljes gyönyörében így szól: „egy potenciálisan ellenségnek bélyegzett közösség számára luxus, hogy a közösség egyik csoportja potenciálisan ellenségnek tekintse a másik csoportját”. Szóval nem sikerült kétszer sem éket verni közétek, akkor most legyen szent a béke.

Az a vicc, hogy ez duma nem csak alávaló, de az igazságtól is elég messze esik, hisz minden eddigi választási eredmény azt bizonyítja, hogy szó sincs ott csoportról, vannak az RMDSZ szavazói meg néhány kudarcos szerencselovag, aki nyúlhatott egy kis pénzt a Fidesztől arra, hogy ellentéteket szítson ott is a magyarok közt. Magyarán a Kövér által szajkózott ellenségeskedés kútforrása éppenséggel a házelnök pártja – és személye.

Neked ajánljuk