Orbán átalakít: a népszavazási bukta után kiszervezné maga alól a Fideszt

  • narancs.hu
  • 2016. október 6.

Narancsblog

A kuli megdöbbentő válasza a kormány átszabását firtató kérdésre.

Több helyről is úgy értesült az ATV, hogy a miniszterelnök nagyobb átalakításokra készül a kormányában.

Mint rendes tényfeltárók, azonnal a legfőbb érintetthez fordultak, az alábbi kérdéssel.

„Több helyről is úgy értesültünk, hogy hamarosan személycserék várhatók a kormányban. Ezzel kapcsolatban szeretném kérdezni miniszterelnök úrtól: Melyik miniszterét/minisztereit cseréli le, és kikre, illetve mi áll a kormányátalakítás hátterében?”

Mire Orbán helyettes államtitkári rangban futkosó félárnyéka, Havasi Bertalan

roppant meglepő válasszal szolgált:

„Az október 2-i népszavazáson 98 százalék voksolt nemmel a kényszerbetelepítésre. Ezzel létrejött egy új egység Magyarországért. Ez az új egység pártok felett áll, nemzeti ügynek tekinti Magyarország szuverenitásának megvédését, a Brüsszel által erőltetett kötelező betelepítési kvóta elutasítását. A 98 százalékos többség egybecsengő akarata kötelezi Magyarország kormányát is, ezért kezdeményeztük az Alaptörvény módosítását; ez 3,3 millió ember akaratán nyugszik. Több ez, mint bármilyen párt vagy pártszövetség szavazóbázisa a rendszerváltás óta eltelt negyedszázad történetében. 98 százalék példátlanul erős akaratot tükröz, aminek érvényt kell szerezni. A kormány és a miniszterelnök most ezzel foglalkozik, ezért dolgozik”

Persze, mondhatjuk erre, hogy Havasi megkerülte a kérdést, sőt nem is válaszolt rá, de

a lényeget mégis elmondta.

Az pedig ez: „létrejött egy új egység Magyarországért. Ez az új egység pártok felett áll”. Szevasz, Fidesz: „a kormány és a miniszterelnök most ezzel foglalkozik, ezért dolgozik”.

De nem csak a Fidesz lesz itt méretre szabva, lemérik a Fidesz-szavazók orbánságteljesítményét is, mert „több ez, mint bármilyen párt vagy pártszövetség szavazóbázisa a rendszerváltás óta eltelt negyedszázad történetében”.

Már csak az nem világos, hogy hogy is hívják őket? Új egység, vagy szerényen csak 98 százalék?

Figyelmébe ajánljuk