Portik füstje – Propagandával a trafiktüntetők ellen

  • narancsblog
  • 2013. május 19.

Narancsblog

Mi a különbség az Orbán- és a Horthy-rendszer között? Az utóbbi hadiözvegyeknek, rokkantaknak, árváknak adott trafikot, az előbbi meg azoktól vette el. Hazudhatnak bármit, nagyjából ez az ábra, és ezt talán még azok is látják, akik szerint pártoktól függetlenül minden politikus gazember. Lehet őket lesajnálni, palira venni, kifosztani, rezsicsökkentéssel hízelegni nekik, csak ha valakit tartósan hülyének néznek, az előbb-utóbb megelégeli.

Márpedig a Fidesz trafikos kommunikációja olyan szintű hülyének nézés, ami szemet szúr azoknak is, akiket teljesen hidegen hagyott eddig a médiatörvény, az Alkotmánybíróság takarékra állítása, vagy épp a közpénzből működtett párttévé, -rádió és -hírügynökség.

Valóban a megnyugtatóan még nem is tisztázott Portik–Laborc-találkozó lenne a válasz a trafikgyalázatra, egy nyilvánvaló igazságtalanságra? Mert mi a fenére gondolhattak Orbán kis segédei, amikor kitették a trafikkárosultak menetének fogadására tegnap a Maffiabaloldal feliratú molinót a Lendvay utcában? Hogy a dohány kifejezésről mindenkinek Bajnai Gordon jut az eszébe?

false

 

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

A párt legújabb csörgősipkása, Hoppál Péter szóvivő a tüntetésről szóló közleményében azt írja: „Újra együtt a maffiabaloldal és a jogállamért kiáltoznak azok, akik lepaktáltak az alvilág vezérével, aki maga a ’vér, mocsok, gyilkosság és korrupció’. Nincs a baloldalon ma olyan vezető, aki ne ismerte volna el, hogy a Gyurcsány–Bajnai-szövetség hemzseg a korrupciós ügyektől. (…) Már csak Portik Tamás hiányzik a baloldal mai demonstrációjáról, hogy erkölcsről és korrupcióról papoljon.”

Szerintünk viszont az hiányzik, hogy a témához egyáltalán nem kapcsolódó gyalázkodás helyett előálljon legalább egy olyan jobboldali vezető, aki megpróbálja bizonyítani, hogy az Orbán-szövetség nem is hemzseg a korrupciós ügyektől. Aki elmagyarázza, hogy az eddig megismert trafikos disznóságok „nem is úgy vannak”. Hogy szó sincs mutyiról, a Szócska-rokon szívkatéter-kereskedőt, Palcsó megasztár Tamást, no meg persze a választókörzet-vezetők családját, üzletfeleiket és a szembeszomszédot mennyire dohányárudásnak teremtette az isten. Mert amíg ezt a kutya sem hiszi el, Portik Tamással még annyira sem lehet ijesztgetni, mint Mikuláskor a krampusszal.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.