„Ne buzdítsanak rendbontásra!” – A Magyar Református Szeretetszolgálat a Hilton-vacsoráról

  • narancs.hu
  • 2013. december 28.

Olvasói levelek

Az alábbiakban a Magyar Református Szeretetszolgálat levelét közöljük, ami a Hilton szállóbeli, Balog Zoltán fővédnöksége mellett megrendezett vacsoráról szóló cikkünkre – „Gyere, Nyilas Misi, borítsd rájuk az asztalt!” – reagál.

Tisztelt Szerkesztőség!

A Református Szeretetszolgálat karácsonyi vacsorájával kapcsolatban megjelent írásukra reflektálunk. A rendezvényt a Magyar Református Szeretetszolgálat szervezi, Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere a fővédnökséget vállalta, mellette sportolók és más közéleti személyiségek is jelen lesznek a vacsorán.

A Református Szeretetszolgálat napi szinten 35 000 rászorulóról gondoskodik, a rendszeres támogatás és segítségnyújtás mellett különböző akciókkal hívjuk fel a figyelmet a nélkülözők megsegítésére, illetve támaszai vagyunk az elesetteknek. Nem minden eseményünk kap ekkora sajtónyilvánosságot, mint a holnapi vacsora. Az adventi időszakban például színházba, cirkuszba és műjégpályára is vittünk nehéz körülmények között élő családokat, de az ünnepkörön kívül is rendszeresen segítjük aktív kikapcsolódásukat. A vasárnapi rendezvényünk is azért jött létre, hogy karácsony előtt megajándékozzunk olyan gyermekeket, akik valamiért nehéz körülmények között élnek. Ez pedig nem csak a mélyszegénységet jelenti. A vacsora különlegességét elsősorban nem a helyszín adja, hanem a gyermekeknek szánt program és ajándék. (Bár meg kell jegyeznünk, hogy a Hilton Budapest várbeli elhelyezkedése azt is lehetővé teszi, hogy a vidékről érkezők egy kis városnézést is beiktassanak a programba.) A Református Szeretetszolgálat célja az, hogy a vacsorával és a gyerekműsorral örömet szerezzen a legkisebbeknek. A segélyszervezet tapasztalatai és a meghívottak visszajelzései alapján örömteli karácsonyi ünnepségre számíthatunk. Hálásak lennénk azért, ha az ünnepre hangolódva a segítségnyújtásunk zavartalan lehetne és megéreznének egy kicsit abból a szeretetből, amellyel tudásunk legjavát használva igyekszünk segíteni a ránk bízottaknak.

Ezért is kérjük, hogy ne buzdítsanak rendbontásra, és a gyermekek ünnepségének megzavarására!

Tisztelettel és köszönettel:
Magyar Református Szeretetszolgálat

Gilicze Réka
kommunikációs referens, szóvivő

Figyelmébe ajánljuk