13,2 százalék

publikálva
1997/1. (01. 09.)
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Nem kevés ez egy kicsit? Hol vannak a múltbéli fergeteges kilencvenvalahány százalékok? Aggasztó, hogy a kisgazdák közvélemény-kutatása szerint a választók csupán 13,2 százaléka akarja Torgyán pártelnököt miniszterelnöknek. Na jó, Budapesten, ami nem számít hagyományos FKgP-bázisnak - ha úgy tetszik, idegen közeg.

De a 13,2 százalék így is szép eredmény, pláne hogy a pártelnök két százalékkal előzi meg Horn Gyulát (jelenlegi miniszterelnök, tudják, akit a Kohl annyira kedvel); a népnemzetiekről, az MDF-es Lezsák-Boross kettősről nem is beszélve, azok nincsenek sehol, azok egy százalékot sem kaptak, nyilvánvaló, ki kell hogy az ellenzék vezére legyen. A kisgazdák közvélemény-kutatása szerint a pártok közül a kisgazdák a legnépszerűbbek (15,5 százalék).

Pokol Béla elnöki főtanácsadót - ha ez az egész nem csak csupán vicc - nem zavarja, hogy a kisgazdák közvélemény-kutatási adatait csak a kisgazdák véleménye támasztja alá (évek óta következetesen harcolnak a szerintük hamis és torz közvélemény-kutatási eredmények ellen); Pokol elnöki főtanácsadó szerint végre hiteles képet kapott az ország, nem pedig manipuláltat (Levendel Ádám, a manipulációval vádolt Szonda Ipsos igazgatója a hétfői Népszabadságnak azt mondta, még nem döntötte el, perel-e, vagy avval intézi el az ügyet: bolond lukból bolond szél fúj). A kisgazdák közvélemény-kutatása szerint jövőre a MIÉP bejut a parlamentbe, a KDNP, az MDNP pedig nem.

A kisgazdák által rendelt közvélemény-kutatást komolyan kell venni mégis, mert: külföldieknek gyakran feltűnik, mennyire szeret a saját mocskában fetrengeni a magyar. Fájdalmát visítva világgá kürtöli, kisstílűségét erényként kezeli, a jövőjét nemhogy borúsnak látja, de nem is lát jövőt egyáltalán. Ha más nemzet lenne nagyon depressziós, szuicid, pesszimista és kishitű, akkor letagadná, de a magyar az újságok címlapján közhírré téteti, dicsekszik vele. Büszke.

Ezért az eredmények (a 13,2 és a 15,5 százalékok) akár még igazak is lehetnek - elvégre öngyilkos nép a magyar.

publikálva
1997/1. (01. 09.)
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kis-magyarország

még több Kis-Magyarország...

Narancs

Blog

még több cikk