Áll a bál - 5 katonás színésznővel

  • 2012. november 1.

Snoblesse

Verselnek, szövegelnek, énekelnek: Fullajtár Andrea, Bodnár Erika, Borbély Alexandra, Pálmai Anna és Pálos Hanna alakítják a bálanyákat és bállányokat a Kamrában.


Pest megér egy irodalmi estet, sőt, megkockáztatjuk, akár többet is, a Katona József Színházban ráadásul nemcsak próza- és versmondás, de éneklés is folyik; slágerek színesítik az Esterházytól, Máraitól, Tóth Krisztinától, Mosonyi Aliztól, Nemes Nagy Ágnestől, Varró Dánieltől, valamint Závadától, Petritől, Karafiáthtól és másoktól vett szövegeket. Fullajtár Andrea önmagán kívül még négy katonás kollégájának – Bodnár Erikának, Borbély Alexandrának, Pálmai Annának és Pálos Hannának – adott rendezői instrukciókat;  ők öten a báli fennforgás előidézői, de nevezhetjük őket akár főszereplőknek is, hiszen nemcsak énekelnek és szöveget mondanak, de szerepet is játszanak.

Figyelmébe ajánljuk

A szellem helye, avagy a lengyeli Apponyi-kastély - FOTÓK

Amikor a lengyeli uradalom utolsó úrnője, Esterházy Alexandra 1930-ban meghalt, egész vagyonát, a kastélyt, az uradalmat, az összes ingatlant és ingóságot a Magyar Nemzeti Múzeumnak adományozta. Férje, gróf Apponyi Sándor öt évvel korábban hunyt el, ő közel 15 ezer dokumentumból álló könyv- és metszetgyűjteményét hagyta az Országos Széchényi Könyvtárra. Gyermekük nem született.