Banff Hegyifilm Fesztivál

  • 2015. március 5.

Snoblesse

Az év legjobb hegyifilmjei a mozivásznon

Az And Than We Swam az Indiai-óceánt átszelő út krónikája. Egy olyan kalandé, ami kevesebb embernek sikerült, mint ahányan a Holdon jártak! A film holdszivárványok és meteoresők, bálnák és rablóhalak, köröző cápák és hatalmas tintahalak története. Útleírás és óceáni krónika.

Patagónia lélegzetelállító tájai szolgáltatják a hátteret ahhoz a filmhez, melyben a mászó csodagyerek, David Lama és társa, Peter Ortner, nekivág, hogy meghódítsa a Cerro Torre hírhedt dél-keleti oldalát. A hegyet, amiről azt állítják, hogy a világ legkeményebb mászóterepe.

A kötéltáncos Faith Dickey megmutatja milyen vicces is a kötélen az élet! A texasi születésű hölgy tartja a női highline távolsági világrekordját (105 méter). Saját magassági rekordját a svájci Alpokban állította fel, a völgytől számítva 1200 méteres magasságban. A Wild Women a highline-os Faith Dickey egyik free szólója 3 percben.

A világhírű rider, Danny MacAskill a  festői Skye-szigeten mountain bike-ja nyergében végigteker a hírhedt Cuillin-gerincen.

A Banff Hegyifilm Fesztivál részletes programja itt található.

Neked ajánljuk