Előkarácsonyi Bringabolha

  • 2012. december 13.

Snoblesse

Az utolsó idei bringásbolhapiac. Dj-k, bringák, zsonglőrök a Gondozóban.


Nem is olyan régen arra a merész kijelentésre ragadtattuk magunkat, miszerint a világvárosiasodáshoz vezető út egyik fontos állomása, hogy immár Budapestnek is van bringásbolhapiaca, ahol a bolhapiacozás standard izgalmai keverednek a biciklialkatrész-beszerzés és a biciklisdivat-kiegészítők utáni vadászat mámoros érzésével. Nos, azóta sem kellett revideálnunk álláspontunkat, s továbbra is tartjuk: igenis, a bringásbolha a népek barátságát szolgálja, hisz egy-egy ilyen rendezvény alkalmával még a Budapest–Berlin-távolság is mintha kevesebbnek tűnne, mint más napokon. Ezúttal sem csak egy szimpla bolhásrendezvényről van szó, hanem dj-produkciókkal és a Freak Fusion zsonglőrjeivel kísért, hangulatos happeningről. Kutyák és macskák számára is szabad a vásár – a piac erősen kisállatbarát.

Figyelmébe ajánljuk

Ujhelyi: Itt van a karmelita kutyája elásva

  • narancs.hu

A „politikai szemtanú” szerint semmi baj a határon túli egyéni körzetekkel – az ellenzék is javasolt már ilyet –, csak minden külföldön élő magyar egyformán élhessen választói jogával.

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Le az ünneplővel!

  • narancs.hu

Hétfőn lesznek az iskolákban az évnyitó ünnepségek, de mit vegyenek fel a gyerekek?