Isten hozott az Isten háta mögött

  • 2014. június 19.

Snoblesse

Alacsony barna férfi felemás akcentussal.

Van egy jó sztorink a franciák legnagyobb sztárjáról, Dany Boonról. Daniéle Thompson mesélte el nekünk (interjú itt), aki néhány éve egy vígjátékban rendezte a komikust, íme:

Magyar Narancs: Sok szó esik a filmjében arról, hogy mit szabad csinálni és mit nem sábeszkor. Forgatni szabad?

false

Daniéle Thompson: Épp pészach volt, amikor az előző filmemet csináltam. Egy kávéházi jelenetet forgattunk: Dany Boonnak egy croissant-t kellett ennie. Látom rajta, nagy kínban van, kérdezem, mi baj. Mire Dany, hogy ő pészachkor croissant-t nem vesz magához. De hát maceszt mégsem ehetsz a kávéhoz! De Dany, aki betért zsidó, nem tágított. Figyelj, senki sem fogja tudni, hogy a croissant ma csúszott le, mire ő, hogy nem, nem lehet, mert a felesége kiszúrja. Fél órámba telt, míg meggyőztem: arra hivatkoztam, hogy ha isteni közbeavatkozásról van szó, talán el lehet intézni azt az egy darab péksüteményt. A péntek esti forgatások viszont nem zavarták.

Van egy viszonylag jó filmünk a franciák legnagyobb sztárjával, a pészachi croissant-okat rossz szemmel néző Dany Boonnal a főszerepben. Az Isten hozott az Isten háta mögött! című filmet többen látták Franciaországban, mint a Titanicot – növelje ön is a nemzetközi nézőszámot! A filmet a Mika Tivadar mulatóban vetítik.

Figyelmébe ajánljuk