Miért Kornél Bata Éva?

  • 2014. május 5.

Snoblesse

Mert a Vőlegényben így hívják a női főszereplőt.
false

 

Fotó: Németh Dániel

magyarnarancs.hu: A Vőlegény a női főszereplőnek, Kornélnak a színészi játék igen széles palettáját nyújtja: a magát a férfinak teljesen átadó, annak szerelméért könyörgő naivától az ugyanezt a férfit megtagadó kegyetlen díváig. Melyiket nehezebb játszanod?

Bata Éva: Mindegyik más miatt nehéz. Az első felvonásban Kornél egy szétesett, hebrencs csaj, ez inkább technikailag megterhelő a rengeteg le-föl járkálás, pakolás, fizikai akció miatt. A második felvonás szerelmi vallomásánál, annál a kirohanó őszinteségnél az a nehéz, hogy kinyissuk magunkat a partneremmel, Varju Kálmánnal, mégpedig úgy, hogy az talajt adjon Szép Ernő szövegeinek. Ezeket ugyanis szív-lélek nélkül nem igazán érdemes elmondani. De nekem talán a harmadik felvonás a legnehezebb, azt megérteni, hogy egy iszonyúan jól működő családot hogyan lehet elhagyni, otthagyni pusztán a pénz, az egzisztenciális előrelépés miatt.

Hogy miket gondol még a Vígszínház tehetséges fiatal színésznője mestersége nehézségeiről, az kiderül a vele készített interjúnkból. Az pedig, hogy miként végzik Szép Ernő pénz- és szereleméhes fiataljai, a Pesti Színház előadásából derül ki 19.00 órai kezdettel.

Figyelmébe ajánljuk