Where Are We Now?

  • 2016. február 17.

Snoblesse

Koncert David Bowie emlékére az A38-on.
false

Két nappal 69. születésnapja és legújabb lemeze megjelenése után, január 10-én hajnalban elhunyt David Bowie.

Lehet, hogy most sokan emlegetik a végzetet, hogy milyen is a sors, ám a majdnem posztumusz lemez, az immár „sokatmondó” Blackstar azt sejteti, hogy ez így, együtt: időzítve volt.
„Hihetetlen nagy élményt okozott számomra a teljesítménye, hogy ilyen állapotban (…) bemászik a koporsójába, viccel.” Najmányi László Halász Péter temetési performanszáról írt sorai jutnak az eszünkbe, az volt ennyire tudatosan időzítve a végső távozáshoz, noha Bowie természetesen más eszközökkel dol­gozott. De úgy tűnik, ahogy Halásznak, úgy neki is az volt a legfontosabb, amit barátja és legsikeresebb lemezeinek producere, Tony Visconti írt Facebook-bejegyzésében, hogy a halála ugyanolyan legyen, mint az élete: „egy műalkotás”.

A fenti sorokkal kezdtük búcsúnkat Bowie-tól (A tökéletes befejezés című írásunk teljes egészében itt olvasható), most pedig a magyar zenészek búcsúzkodnak; Bowie-számokkal emlékeznek a művészre. A fellépők jótékony célra ajánlják fel a bevételt, az előadók névsora folyamatosan bővül. Fellépnek: II. Lengyelfi Miklós, Balla Máté, Fehér Zoltán, Jónás Vera, Kézdy Luca, Márton András, Mike Kentish, Mike Zwecker, Németh Róbert, Orbán Gyula, Papp Szabolcs, Poniklo Imre, Pribojszki Mátyás, Sárközy Fanni, Szepesi Mátyás, Szűcs Krisztián, Vitáris Iván…

Figyelmébe ajánljuk